Wybór domyślnej pamięci urządzenia + backup i przywracanie

W urządzeniu z Andkiem 4.2.2 nie mam opcji “Przenieś na kartę SD” przy aplikacjach. W opcjach Pamięci urządzenia jest dostępny wybór pomiędzy wbudowaną i zewnętrzną pamięcią, która będzie używana jako magazyn na aplikacje/dane. Mam już zainstalowanych parę aplikacji i chciałbym je przenieść (dane i aplikacje) na zewnętrzną SD, przy zmianie w opcjach Pamięci na zewnętrzną wyskakuje info że aplikacje już zainstalowane w wewnętrznej pamięci przestaną działać. Teraz jak np zrobię backup (np Titanium Backup) tych aplikacje w wewnętrznej a następnie je odinstaluje to czy będzie je można przywrócić z backupu na zewnętrzną po zmianie w opcjach Pamięci, czy Titanium rozpozna nową domyślną ścieżkę i wsio będzie banglać ?

Czy coś mi może dać edycja pliku /system/etc/vold.fstab ?

Jaki bym uzyskał efekt gdybym wyedytował wpisy i “podmienił” pamięci, co wtedy działa a co nie, czy wystarczy np wtedy skopiować pliki, czy nie trzeba, czy co ? Dodatkowo, z tym że to akurat można pominąć bo bez problemu cofne zmiany, mam podmontowane foldery obb gier poprzez FolderMount, jak to się wszystko będzie miało do siebie ?

Przerabiał ktoś coś podobnego kiedyś ? :wink:

Aplikacje w stylu Move2SD nic tu nie wspomogą bo bazują na systemowej funkcji Przenieś na SD której nie ma w ROMie :shock: (czego nie byłem śmiadomy). Wiecie o co chodzi, jest mało miejsca, nie chce się ściągać, ustawiać wszystkiego od nowa, nie chce też uceglić telefonu jakimiś wynalazkami ;)…

Dzięki.