umarła mi karta GeForce GTX 770 ;( … i muszę znaleźć godnego następcę.
Kompletnie się pogubiłem w rynku kart graficznych i nie wiem co zrobi różnicę, jak już jestem zmuszony do wymiany to chcę coś lepszego. Karta do gier i normalnego użytkowania.
Mysłałem wstępnie nad GTX 1050 Ti ale czy to będzie jakaś różnica? Radeonów nie skreślam. Raczej nową.
Budżet ~1200zł dla nowej, dla używanej 900zł
Moj obecny sprzęt:
i5-4590 CPU @ 3.30GHz,
16 GB RAM
SSD Samsung 850 EVO
płyta asrock iih97-11
Twoja karta graficzna wybrała sobie fatalny moment na śmierć Karty w tej półce cenowej są teraz kompletnie nieopłacalne. Można zaryzykować i poszukać używanej, np. GTX 970, albo przepłacić za nową 1050 TI.
Właśnie zdałem sobie sprawę jak podrożały karty bo ja za mojego RX 560 Pulse 2 Gb dałem 450 PLN. Właśnie odkręciłem połowę OC na rdzeniu i 1/4 na pamięci żeby przypadkiem mi nie padła
Kup 1050 Ti oraz przebolej to i poczekaj na następną generację kart jak wyjdą i następnie stanieją po premierze.
PS. Jak Twój monitor nie ma wyjścia HDMI i nie boisz się 3 miesięcznej gwarancji to kup RX 470 4 GB Mining Edition:
Polecaj mu ta karte, jak na niej trzeba zrobić kilka operacji zeby dzialala jak zwykla np. Zwiekszyc power limit, zrobic undervolting zeby nie wyła nie dla kazdego uzytkownika jest to banalnie proste.