Chyba dołoże i skusze się na te. Widzę że bardzo dużo świetnych opinii ma. Poszukuję słuchawek stricte do gier i muzyki.
Czekaj czekaj…ale przecież te ISK nie mają mikrofonu! A Ty chciałeś headset, tak? Z wbudowanym mikrofonem?
Bo za 300 zł masz tak samo do muzyki przyzwoite HyperX Cloud, które polecił kolega @Pangrys , i mają właśnie odpinany dobry mikrofon.
Mają też zapasowe welurowe nauszniki - alternatywa dla domyślnych skórzanych. Dla mnie już to byłoby killer-feature, bo nie zdzierżę pseudo-skóry na słuchawkach. Tylko materiał lub welurki.
W tym samym sklepie jeszcze wersja “Silver” - inna kolorystyka i właśnie bez nauszników, ale prawie 30 zł tańsze.
HyperX Cloud Alpha mam i nadają się do grania, dobrze słychać jak ktoś nadchodzi z za pleców lub z boków ale do muzyki to Superlux za połowę tej ceny daje lepszą jakość dźwięku.
Tzn. mogą być też same słuchawki. Już sam nie wiem, ISK zachęca opiniami i tym co daje zestaw natomiast HyperX zachęcają mikrofonem
Z doświadczenia wiem, że nie ma słuchawek idealnych.
W pracy używam Encore Rockmaster OE w 90% czasu do muzyki. W domu w do muzyki lub filmów: AKG K612 PRO, zaś do gierek mam wspomniane wcześniej SteelSeries Aegis 3, bo właśnie mi takich brakowało.
Także jeżeli chcesz headset z największą przydatnością także do muzyki - Cloudy, lub wspomniane przeze mnie wcześniej trzy pary Superluxów.
Jeżeli chcesz jednak po prostu dobre słuchawki do 300 zł, a mikrofon sobie doczepisz np. na kabel (polecam Zalman MIC-1, aby do Discorda/TS3 wystarczą) - ISK będą dobrym wyborem, chociaż tutaj też musiałbyś się określić czego oczekujesz od słuchawek. Jaki typu dźwięku? Dużo basu, naturalne? Czy muszą izolować zewnętrzne dźwięki, i wiele nie wydobywać na zewnątrz?
Myślę że najbardziej ich potrzebuję do gier, to taki priorytet. Muzyka to raczej od czasu do czasu. Więc chyba wybiorę cloudy, tak jak wcześniej wspomniałeś.
Bo rozumiem ze siberia 200, marnie wypada przy cloudach?
Poszukaj opinii na necie. Steelseries niestety dostajego srogiego łupnia od Cloud.
ok, dzięki
Siberia bankowo. Aegis 3, który jest raczej dopiero rywalem Cloudów, pewnie też. Na pewno w kontekście muzyki. Jak z pozycyjnością, jakością mikrofonu - nie wiem. Mi się cholernie podoba odwijany mikrofon w Aegisach, a nie odczepiany, jak w Cloud. Dodatkowo jest włącznik mikrofonu i oddzielne pokrętło sterowania głośnością - tego Cloudy nie mają. No i nie wiem jak HyperX, ale SteelSeries ma fajne software’owe ficzery i dodatki, np. konkretne ustawienia mikrofonu czy słuchawek pod dane gry.
Dziwne, bo ja w Cloud i Cloud II, mam wyłącznik mikrofonu.
O…to tego nie wiedziałem. Myślałem, że ich wyłącznikiem jest po prostu odczepienie.
Gdybyś kiedyś poużywał Cloudów to nie proponował byś dalej Steelseries
Mam kolegę, który piętro pode mną pracuje z Cloudami. Jak się dowiedziałem o ich super muzyczności, od razu wypróbowałem. Na pewno nie grają lepiej, niż te co obecnie mam na głowie, Encore Rockmaster OE. Zaś jak te porównywałem z Aegisami, to nie było aż tak wielkiej różnicy. Ergo - Cloudy może są najlepsze do muzyki z niemuzycznych słuchawek (czyli gamingowych), ale dalej im tak czy siak daleko do temu przeznaczonych w podobnej cenie. A więc skoro szuka słuchawek głównie do gier, to niech pod tym kątem wybierze najlepsze. A w tej kwestii nie wiem czy Aegis czy Cloud.
Pod kątem muzyki - i Aegis, i Cloud jest mierny. Lepszy Cloud. Ale to tak jak pytać, czy Geforce GT 1030 czy Radeon R5 230 się lepiej do gier nada. Owszem, Geforce. Ale to tak czy siak nie karta do gier.
Dzięki @chomik325 i @Pangrys . Nie spierajcie się o pierdoły. Bądź co bądź jest to również kwestia gustu. Jeden będzie słyszał lepiej w Aegisach, natomiast drugi w Cloudach. Jeden lubi duże podbicie basu, a ten kolejny woli wyższe tony.
A jeszcze jedno małe pytanie, dla was pewnie oczywiste
HyperX Cloud Alpha VS Razer Kraken Pro V2 Oval Black?
@chomik325 @Pangrys
Nie miałem w rękach Razera więc nie dam ci obiektywnej opinii
Krakeny na pewno nie słyną z dobrej reprodukcji dźwięku, tak jak właśnie Cloudy, ale dwóch znajomych ma Krakeny 7.1 (któreś - Chroma albo V2) i się jarają, że jakie są cudowne. Tylko tutaj chodzi chyba o ten efekt słuchawkowego dźwięku przestrzennego w grach, nie że sama jakość.
Cloudy Alpha czy lepiej CloudX? Zastanawialem się między Cloudami a ISK HD9999 acz kolwiek, więcej opinii mają właśnie cloudy. Boję się tylko że dostanę z uszkodzonym mikrofonem, ponieważ to wada Cloudów…
Ale kto nie ryzykuje ten nic nie ma
Dziękuje za pomoc @chomik325 @Pangrys
A od czego jest gwarancja.
ISK na pewno będą lepiej brzmiały, jednak brak mikrofonu…boli.
Jeżeli chodzi o Alpha vs X - dla mnie brak welurowych nauszników w modelu Alpha byłby istotną wadą. Ale to tylko moja preferencja. Strzelam, że jakościowo są to podobne słuchawki, bo i w podobnym zakresie cenowym.
To w takim razie biorę Xy
OK, już nie zawracam głowy.
Dzięki jeszcze raz za wielką pomoc.