Wybór karty graficznej

Witam serdecznie

Posiadam na stanie 3 karty graficzne. Obecnie mam założoną kartę NVIDIA Quadro FX 570

1. ATI FirePro 3D GRAPHICS V4800 1GB
  2. NVIDIA GeForce 9600 GT 1GB
  3. NVIDIA Quadro FX 570

Która z tych kart ma lepsze parametry.
Sam już nie wiem którą z nich wybrać

Pozdrawiam

Ta reprezentuje poziom integry w Athlonie 200 i jest najlepsza. :wink:
Jeżeli jednak planujesz w cokolwiek na tym grać, zależy od reszty setu jeszcze, to poluj na używaną zieloną 750 czy 460 od AMD. Z nowych rx 560 za 320 zł też ujdzie do low endu.

Skoro masz to mozesz sobie zrobić benchmarki :slight_smile: w benchmarkami wychodzi ze 1. 3 ma tylko 256 Mb ramu tak prz okazji

Witaj

Kupować nie chce na razie :).
Czyli warto zamontować ATI ?

Tak ona ma właśnie 256 MB

A jaki procesor masz?

AMD Phenom II X6 1055T

Warto, Twój procesor spokojnie dałby radę z RX 570, który jest jakieś 6 czy 7 razy lepszy od najmocniejszej V4800. Natomaist względem FX 570 róznica wynosi z …50 razy. Ogólnie te karty tylko do pulpitu, może w Warships i CSGO na niskich pograsz. :wink:

No to Phenomy nie maja zintegrowanej grafiki wiec raczej wyboru nie masz jezeli nie chcesz kupować :slight_smile: jezeli mnie pamięć nie myli kiedyś zintegrowana grafikę dla AMD dodawało sie na płycie głównej przy amd wiec raczej karta wygra :smile:

Czyli z całego mojego zestawienia jednak ATI najlepsza :slight_smile:
Dziękuję za pomoc :slight_smile:

Jakbys szukał gier, to szukaj po “Vega 3”, taka wydajność. :wink:

FX 570 mógłbyś do muzeum techniki już dać, 9600 też jestem zaskoczony, ze na chodzie masz. U mnie padła z 5 lat temu.

Dzięki wielkie :slight_smile:

9600 działa nadal :slight_smile:

9600/9500 są niezniszczalne, u moich rodziców też hula od 10 lat niezmiennie.