Wybór komponentów przy instalacji Windows XP Home Edition

mam pytanie:

Czy jest możliwy wybór, które składniki pakietu w Windows mogę zainstalować przy instalacji systemu? (np. chodzi mi o to, aby nie wgrywać komunikator msn, przeglądarki, windows media playera, itp.)

shadick możesz to usunąć po zainstalowaniu systemu. :slight_smile:

tak, ale wtedy mam lekki syf w rejestrze i na dysku :frowning:

Niestety, MS uznając użytkowników swoich systemów za mało rozgarniętych uniemożliwił wybór pakietów podczas instalacji.

A programem NLite nieda sie usunąć niepotrzebnych składników podczas instalacji?? Bo niejestem pewien ale to chyba jest możliwe

Serdecznie witam Shadick -

Nie obawiaj się, że pozostaną niepotrzebne wpisy w rejestrze!. Jeśli nie masz programu “Easy Cleaner 2.0”, pobierz go ze strony internetowej. Po zainstalowaniu go, klikniesz na ikonkę i pojawi się konsola z przyciskami, na każdym z nich jest ikonka przedztawiąjąca funkcję. Kiedy naprowadzisz kursor myszy na przycisk, z prawego boku pojawi sie dokładny opis danej funkcji. Kiedy klikniesz na ikonkę uruchomi się dana funkcja.

Używam go także, jest doskonały, czyści rejestr z niepotrzebnych zapisów, co przyspiesza pracę systemu. Odinstalowuję nim niepotrzebne programy, a także niepotrzebne pliki zalegające na dysku po różnych operacjach systemu. Przeprowadzam testy na różnych aplikacjach i programach, a potem je odinstalowuję, jeśli mnie nie zadowalają. I mój PC-t pracuje jak należy. Jeśli używasz internetu w dużym stopniu, “Easy Cleaner-em” raz w tygodniu przeczyść zasoby dysków, robi to szybko i sprawnie, a sam zobaczysz z jaką ochotą zacznie prace Twój PC-t.

Serdecznie pozdrawiam

TED 4.