Nie wiem kto Ci oferuję tą obudowę za tyle kasy ale to zdzierstwo w biały dzień bo w takiej cenie chodzi model wyżej czyli Elite 430. W tej cenie Elite 371 jest totalnie nieopłacalny i lepiej rozważyć albo Elite 430 albo Brutusa 410 Pure Black (mocniejsza blacha, wyciszanie drgań dysków i dwa wentylatory w zestawie).
@up nad obudową to się raczej nie zastanawiałem a pozostałe części? wolałbym kupić temu koledze zestaw z radeonem ale sam nie wiem, chodzi o to żeby nie było problemów. ja ze swoim 4850 nie miałem kłopotów ale niewiadomo. Która grafika?
@baner - monitor IPS to bardzo dobry wybór , lecz jeżeli myślisz o komputerze do gier proponuję nieco zmodyfikować zestaw z naciskiem na grafikę i procesor CPU kosztem monitora oraz pamięci RAM - 4GB w zupełności wystarczą :
Równie dobrze można by tu zrobić zamianę gtx560ti 979zł -> Asus Hd6950 1GB 912zł
i5-2400 653zł -> i5-2500k 773zł
2400 za bardzo sobie już nie podkręci - przy dobrych wiatrach gdzieś do 3.7GHz
Witam, Czy macie jakieś sugestie na zmiany w tym zestawie? Komputer dla grafika dlatego grafika nie jest potrzebna tak mocna.
Zmień pamięci w tym zestawie na posiadające niższe radiatory lub chłodzenie na np SilentiumPC Fera HE1224, jest nieco ‘‘chudsze’’, a wydajnościowo dużo nie odstaje. Dodatkowo płyta nie jest w pełni w standardzie ATX, jest nieco węższa wystarczy spojrzeć na ilość otworów pod dystanse, każde szerokie chłodzenie może kolidować z pierwszym slotem.
Witam, jak myślicie, ten zestaw jest czegokolwiek wart? I czy pójdą na nim najnowsze gry w FullHD.
http://allegro.pl/quad-phenom-4x3-2-ghz … 88941.html
Macie wszystko w aukcji, tego się nie da opisać, bo nie ma odpowiednich parametrów.
Jeżeli sądzicie, że to ■■■■, to jaki mógłbym dostać komputer do 1200 zł, oczywiście już złożony
Pozdrawiam.
jest pewna zasada, nie kupuje się gotowych zestawów z allegro
NIGDY
nawet jak cena jest WOW
Dlaczego?
Więc gdzie opłaca się kupić komputer już złożony?
W którym np. sklepie internetowym, bądź stacjonarnym?
Cześć,
Jestem szczęśliwym posiadaczem prawie 6 letniego komputera, którego chciałbym przywrócić do życia Komputer chodzi, bo chodzi jednak przydałaby mu się świeża krew. Poniżej zamieszczę całą specyfikacje mojego wehikułu czasu i powiecie mi czy warto jest inwestować nadal w tego kompa czy kupować nowy, co raczej w grę nie wchodzi. Dodam, że głównie ten mój nowy-stary sprzęt ma służyć głównie do gier i obróbki wideo. Nie chciałbym wymieniać obudowy i napędu. Dysku też nie koniecznie.
PŁYTA GŁOWNA: Gigabyte GA-K8VT800 v2 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
PROCESOR : AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
PAMIĘĆ FIZYCZNA: Pamięć fizyczna 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
TYP BIOS’u Award Modular (07/25/05)
KARTA GRAFICZNA: ATI Radeon 9600 ( to chyba nie potrzebne info bo i tak wymieniam. Jednakże można się pośmiać, bo w tych czasach mieć taką kartę…
ZASILACZ: Codegon 400W
Panowie, odpowiedzcie czy warto w to cudo inwestować kasę ? Aha, nie zamierzam grać w potężny gry, raczej produkcje z 09-10 roku. Koszt ?
Max 650 zł
W takim razie odpuść sobie, efekt modernizacji nie będzie jakiś super. Najmocniejszy procesor jaki da radę uruchomić na tym mobo to Athlon 64 3700+, więc szału nie ma to nadal słaby procesor w szczególności, że zamierzasz go używać do obróbki wideo i gier. Mobo posiada slot AGP na który karty graficzne są drogie (na PCI-Express kartę o podobnej wydajności często można kupić za prawie połowę ceny… )
Nie, nie warto. Lepiej dozbieraj jeszcze 600-700zł i zgłoś się tutaj a ktoś pomoże w złożeniu już w miarę nowoczesnego, wydajnego zestawu.
a jak dla mnie, do gier, do 1200 zl?
Witam, kupuję komputer do ok. 2000 (oczywiście składak) i chciałbym zapytać Was o zdanie co do tego zestawu.
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edit - 370 zł - jestem raczej pewien co do procesora
Płyta główna: MSI 870-C45 /AMD870/ - 200 zł - tą płytę doradzono mi na jednym forum, oceńcie.
Pamięć RAM: Kingston DDR3 8GB (2x4GB) 1333MHz Non-ECC CL9 DIMM (KVR1333D3N9K2/8G) - 150 zł - koniecznie przydałaby mi się pamięć 8GB ale 150 zł to dość tanio, czy nie jest to przypadkiem jakaś tandeta ?
Karta Graficzna: Asus EAH6870 1024MB GDDR5 - 722 zł - tu jestem raczej pewien.
Dysk Twardy: SATA 500GB Samsung HD502HJ F3 7200 16MB SATA - 140 zł - w tej cenie chyba nie ma zbyt dużego wyboru.
Napęd: DVD-REC SAMSUNG SH-S223C SATA IVORY BULK ASAP - 70 zł - napęd nie jest aż taki istotny, myślę że ten jest w porządku.
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza) - 140 zł - tu chciałbym znać Wasze zdanie bo na obudowach nie znam się zbytnio
Zasilacz: XFX Core 450W 135mm 80+ SLI PSU - 180 zł - tu także prosiłbym o poradę, gdyż zalecono mi ten zasilacz ale do innej karty, może na tą jest nieco za słaby ?
Karta sieciowa: KARTA SIECIOWA USB WIFI B/G/N WEP WPA Win7 150Mbps - 50 zł - to taki dodatek
2022 zł
Proszę o odpowiedź, thx.
Śnikerss , od podstaw czy posiadasz już coś (dysk, obudowę,DVD)?
rinzaghi95 , dobrze dopasowany zestaw
Nie, obecnie pamięci RAM DDR3 są tanie jak barszcz, co do najtańszych kingostonów jednak mam średnie zaufanie, proponuję tanie GoodRam’y (ewentualnie ten Kingoston też może być)
Nie, będzie w sam raz, zostanie nawet zapas mocy
Ogólnie nie mam większych zastrzeżeń do tego zestawu.
To już chyba wedle własnego uznania, jeśli jej potrzebujesz to ok
Mój komputer od podstaw, najlepiej aby nie była zintegrowana karta graficzna.
Ok ale nie licz, że gry bedą działać w FullHD (chociaż będzie to i tak około 2 razy wydajniejsze od tego super mega hiper komputera z loledrogo )
Aby uzyskać niższą cenę części do zestawu musiałbyś zamówić z 3 sklepów.
Tak więc:
Procesor AMD Athlon II X3 445 AM3 BOX
Pamięć RAM Good Ram DDR3 4 GB (2x2GB) 1333MHz CL 9
ATI Radeon Sapphire HD 5670 512MB GDDR5
SilentiumPC Brutus BT-310 Pure Black
Razem ~ 1220zł (bez wysyłek)
Ten zestaw będzie kilkukrotnie wydajniejszy od tego proponowanego przez Ciebie z allegro. A za wypisywanie takich bredni jak (przy karcie GT 520):
Powinny być kary bo to zwyczajne wprowadzanie w błąd.
P.S Jeśli mógłbyś dołożyć ok 100zł to wziąłbyś taką kartę: http://www.saturion.pl/index.php/produc … odukt.html
Dzięki wielkie, a mam takie pytanie. Czy jest jakaś strona, oprócz komputronika, dzięki której wybiore te części i oni sami go złożą? Akurat jestem w takiej sytuacji, że nawet choćbym chciał zacząć składać to nie mogę, bo czas mi na to nie pozwala, muszę mieć komputer po zamówieniu od razu gotowy…
Pozdrawiam.
ten komputer jest marniutki ,proponuję dołożyć 500zł i kupić coś co pozwoli ci obsługiwać ( grać ) najnowsze tytuły gier ,choć to i tak będzie sprzęt bez fajerwerków.
Witam.
Po ok 8 latach postanowiłem wymienić mój stary PC na lepszy model, który będzie wydajnie służył przez być może kolejne 8. Nauczony doświadczeniem wolę kupić nieco droższy sprzęt, lepszej klasy, niż taki, który już po 2-3 latach da się we znaki z powodu niskiej wydajności. Nie jestem zapalonym sprzętowcem, nie bardzo lubię grzebać w kablach, dlatego chcę wydajny sprzęt, którego nie będę musiał rozbudować już po roku. Kierując się wątkiem podanym z początku topiku (http://forum.pclab.pl/topic/367097-Prze … -o-zestaw/) postaram się w punktach określić co i jak.
- Budżet
Łącznie z nowym systemem Windows 7 (Home Premium) max 3000 zł.
- Zastosowania:
Biurowe
Programowanie
Filmy, Muzyka
Internet
Czasem jakaś gra 3D
- Podkręcanie
Nie umiem i raczej nie zamierzam niczego kręcić
- Dysk(i), napęd(y) i obudowa:
Dysk - dane trzymam na dysku zewnętrznym, więc dysk twardy nie musi być duży - powinien wystarczyć na Windows 7 i Debiana, wraz z oprogramowaniem na oba systemy. Wymienić chcę całą skrzynkę, nie zależy mi na ładnej obudowie, nie musi się świecić, ani być przezroczxysta. Mogę zostawić starą stację dyskietek (choć i tak się pewnie nie przyda). Urządzenia zewnętrzne zostają stare.
- Wyciszanie:
- Opcjonalne - może być, jeśli nie wpływa specjalnie na wydajność
- Monitor:
Stary 22", Samsung - zostaje
Na pewno chcę dobry procesor (3 GHz - tylko jaki 2 rdzeniowy? 32, czy 64 bitowy?), RAM przynajmniej 3-4 GB. Czy można prosić o pomoc w wyborze płyty głównej i grafiki i procesora? Nie bardzo się orientuję w nowościach.
najważniejsze dla mnie jest, aby fifa 12 poszła idealnie na minimalach, albo BF2 Bad company tylko, żeby chodziło jak strzała, bez ścin w filmikach itp.