Wybór komputera - Zestawy komputerowe

no do grania oglądania filmów full hd ogólnie multimedia i gry a co się lepiej kręci phenom 960t czy 955 oba oczywiście BE

AMD Phenom II X4 960T Black Edition jest wydajniejszym procesorem niż AMD Phenom II X4 955 BE - i to bez odblokowania dodatkowych rdzeni…

Dodane 17.10.2011 (Pn) 9:49

Polecam płytę Asus M5A99X EVO - choć ma tylko 6 fazowy układ zasilania to jest wyjątkowo dobrą płytą główną, w której bardzo ciężko znaleźć jest jakiekolwiek wady. Ma bardzo szeroką gamę wyjść i wejść, wydajne chłodzenie pasywne, technologię : Auto Tuning – automatyczne przyspieszenie systemu , UEFI BIOS (EZ Mode) , Dual Intelligent Processor 2 z cyfrowym układem zasilania - jejstosunek ceny do wydajności oceniam na maximum.

Witam.

Szukam kompa, który głównie będzie służył do neta ( koduje strony internetowe )

aczkolwiek od czasu do czasu gram w jakieś gry :slight_smile:

Nie są to wymagające gry, które są na topie.

Słyszałem ze komputer składany pod gry jest dobry pod wszystko ( tylko nie grafike ) więc myślę aby komputer głównie był złożony z myślą o grach :stuck_out_tongue:

Cena jaką mam zamiar wydać to 1000 zł

Z starego kompa dostało mi tylko dvd.

Pozdrawiam.

@kliszka a ta płyta nadaję się też do CF? bo widzę 3 sloty pcie x16 ale na skąpiec.pl pisze że nie obsługuje łączenia kart ,a w jakich trybach elektrycznych pracują te pcie? ,czy na tej płycie głównej da się odblokować dodatkowe rdzenie?

@Casey za 1000zł do gier będzie ciężko popatrz na konfiguracje kolegi @sla17

Hmm no tak do 1000 zł ciężko ogarnąć kompa do gier

Ale jak już wspomniałem nie chodzi mi tu o jakieś dużo wymagające gry…

Gram w stare gry typu Counter strike (source), gdzie teraz gram na 5letnim laptopie HP Compaq 6710s i chodzi w miare płynnie ;p

Tak to nie przewiduje aby w przyszłości grać w jakieś gry, i bawić się w typowego lets’playera ;p

Po prostu chcę “dobre” podzespoły które mnie nie zawiodą ;p

Tak aby na komputerze nie było zwiech, przez np przegrzanie procka, badź filmu przez karte graf :slight_smile:

Pozdrawiam :slight_smile:

wiesz kto to jest wujek Google? wysil się więc więcej i zobacz co o tej płycie jest napisane na stronie producenta M5A99X EVO - tak da się odblokować dodatkowe rdzenie …

Chciałem dodać ze komputer chodzi praktycznie cały dzień tzn od rana do wieczora

Procesor: AMD Athlon II X3 455 /3.3GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3/ 289 zł

Płyta główna: Asus M5A78L-M LX /AMD760G, AM3+/ 185 zł

Pamięć RAM: Geil 2GB 1333MHz CL9 Value 60 zł

Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 165 zł

Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza) 139 zł

Zasilacz: OCZ StealthXStream2 400W 190 zł

Razem wychodzi 1028zł. Osobiście wolałbym dopłacić i brać właśnie trzyrdzeniowego AMD niż drurdzeniowego, kolega ma Athlona X2 i jakś tam różnicę czuć. Płyta chyba najtańsza jaka jest w esc.pl i przy tym dobra, RAM - firma no wcześniej mi nie znana ale mam i polecam, można dopłacić 60 zł i wziąć 4GB, a warto. Dysk też dobry, zasilacz także, a obudowa - iBOXY i inne cuda no z jakością wykonania za dobrze nie wypadają, a różnica w cenie to 40 zł - jeśli oszczędzać to można wziąć o 15 zł tańszą wersję - czyli Brutus 310. Zasilacz też można wpakować taki jak ja mam, też w esc.pl jest o 15 zł chyba tańszy i z 1028 robi się 998, czyli akurat w twoim budżecie.

Nie wiem czy da się coś lepszego wyskrobać, chyba że kosztem jakieś części (np. procesora) ale za dużo też nie zaoszczędzimy :wink:

Pozdrawiam!

Nie trzymam się tak stabilnie tego budżetu.

Co mi się podoba, Procesor, Dysk twardy,

Natomiast nie podoba mi się karta graficzna, ponieważ z tego co widzę jest zintegrowana na płycie głównej, i nie za bardzo mi to przystaje, nigdy się z czymś takim nie spotkałem tzn słyszałem o tym, ale nie widziałem na własne oczy ;/ Mimo wszystko wolę mieć z osobna, co do ramu no to 2GB to troszkę mało, te 4GB musi być. Zasilacz ok. Obudowa, tam może być, nic nie wpływa na wydajność.

Wszystko ok, oprócz tej płyty głównej ;/

Nie wiem, może za 1200 zł jakoś ogarnęlibyśmy jakiś porządniejszy sprzęt? chodzi tutaj głównie o tą płyte główną, Ram zawsze można dokupić

Pozdrawiam

I wielkie dzięki za pomoc.

@KISZKA sory ale dopiero teraz wróciłem do domu

Kartę dźwiękową też masz zintegrowaną :wink:

No to wtedy poczekaj co kto złoży innego, bo mi ciężko doradzić w tej sytuacji - nie znam się na grafikach, dla mnie tam za dużo tego wszystkiego, kupa modeli, producentów :wink:

No to czekam niecierpliwie, w przeciagu miesiąca zamierzam kupić jakiś w miare dobry do użytku komputer :slight_smile:

Pozdrawiam :slight_smile:

To teraz ja.

Komputer praktycznie tylko do gier. Przedział 1300-1600zł

Wymagania:

4gb ram

dobry wydajny procesor, najlepiej x4

dysk sata 3 od 500gb

nagrywarka dvd DL

ze sklepu internetowego, jak najtaniej, tak żeby wszystko złożyli sami, i przysłali złożony

Dzięki :).

Witam wszystkich

Piszę ponownie tutaj ponieważ dzięki wam 2 razy zmieniłem kompa i nigdy nie było problemów. Teraz jednak mam kolejną prośbę a dokładniej potrzebuję nowy komputer dla mojego brata. Będzie przeznaczony do gier i najlepiej gdyby procesor był z firmy Amd. Budżet który będzie na to przeznaczony wynosi około 1500 - 1800 zł . W skład tego zestawu wchodzi tylko procesor, grafika, płyta główna i pamięci ! Resztę przełożymy z tamtego komputera. Zapomniał bym dodać że najlepiej jeśli ceny i podzespoły będą brane ze sklepu proline.pl

Z góry dziękuję za pomoc

wg mnie :

ASUS HD6850 1GB 256bit PCI-E DDR5 DirectCU

Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel Kit Non-ECC CL9 Grey XMP KHX1600C9D3X2K2/8GX

AMD Phenom II X4 965 Black Edition s.AM3 BOX

Asus M4A88TD-V EVO/USB3 AMD880G s.AM3

http://proline.pl/?id=shopkoszyk&2:AMD+ … X2K2%2F8GX

Acardipane -

AMD Phenom II X4 955 Black Edition s.AM3 BOX - 439zł ,

Gigabyte GA-970A-UD3 s.AM3+ - 375zł ,

GoodRam 4GB DDR3-1333 CL9 - 89zł ,

MSI HD6870 1024MB DDR5 265bit PCI-e Hawk - 829zł ,

Razem : 1732zł.

Witam, potrzebuje pca - głownie do gier(m. in. Wiedźmin i Wiedźmin 2) 1200zł(+- 100zł) chodzi mi o CPU, GPU, HDD, MOBO, RAM , zasilacz i obudowa.

Witam. Mam 4000 tys. na ulepszenie mojego kompa, planuje kupić nowy procesor, kartę graficzną, dokupić RAM + dysk ok. 500 GB, co polecacie?? :slight_smile: Zależy mi głównie na graniu, czyli wszystkie nowinki itp.

@pingwinowa a zasilacz, obudowa?

Dysku na razie nie opłaca się kupować, bo strasznie podrożały. A jaką masz płytkę główna?