no do grania oglądania filmów full hd ogólnie multimedia i gry a co się lepiej kręci phenom 960t czy 955 oba oczywiście BE
AMD Phenom II X4 960T Black Edition jest wydajniejszym procesorem niż AMD Phenom II X4 955 BE - i to bez odblokowania dodatkowych rdzeni…
– Dodane 17.10.2011 (Pn) 9:49 –
Polecam płytę Asus M5A99X EVO - choć ma tylko 6 fazowy układ zasilania to jest wyjątkowo dobrą płytą główną, w której bardzo ciężko znaleźć jest jakiekolwiek wady. Ma bardzo szeroką gamę wyjść i wejść, wydajne chłodzenie pasywne, technologię : Auto Tuning – automatyczne przyspieszenie systemu , UEFI BIOS (EZ Mode) , Dual Intelligent Processor 2 z cyfrowym układem zasilania - jejstosunek ceny do wydajności oceniam na maximum.
Witam.
Szukam kompa, który głównie będzie służył do neta ( koduje strony internetowe )
aczkolwiek od czasu do czasu gram w jakieś gry
Nie są to wymagające gry, które są na topie.
Słyszałem ze komputer składany pod gry jest dobry pod wszystko ( tylko nie grafike ) więc myślę aby komputer głównie był złożony z myślą o grach
Cena jaką mam zamiar wydać to 1000 zł
Z starego kompa dostało mi tylko dvd.
Pozdrawiam.
@kliszka a ta płyta nadaję się też do CF? bo widzę 3 sloty pcie x16 ale na skąpiec.pl pisze że nie obsługuje łączenia kart ,a w jakich trybach elektrycznych pracują te pcie? ,czy na tej płycie głównej da się odblokować dodatkowe rdzenie?
@Casey za 1000zł do gier będzie ciężko popatrz na konfiguracje kolegi @sla17
Hmm no tak do 1000 zł ciężko ogarnąć kompa do gier
Ale jak już wspomniałem nie chodzi mi tu o jakieś dużo wymagające gry…
Gram w stare gry typu Counter strike (source), gdzie teraz gram na 5letnim laptopie HP Compaq 6710s i chodzi w miare płynnie ;p
Tak to nie przewiduje aby w przyszłości grać w jakieś gry, i bawić się w typowego lets’playera ;p
Po prostu chcę “dobre” podzespoły które mnie nie zawiodą ;p
Tak aby na komputerze nie było zwiech, przez np przegrzanie procka, badź filmu przez karte graf
Pozdrawiam
wiesz kto to jest wujek Google? wysil się więc więcej i zobacz co o tej płycie jest napisane na stronie producenta M5A99X EVO - tak da się odblokować dodatkowe rdzenie …
Chciałem dodać ze komputer chodzi praktycznie cały dzień tzn od rana do wieczora
Procesor: AMD Athlon II X3 455 /3.3GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3/ 289 zł
Płyta główna: Asus M5A78L-M LX /AMD760G, AM3+/ 185 zł
Pamięć RAM: Geil 2GB 1333MHz CL9 Value 60 zł
Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 165 zł
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza) 139 zł
Zasilacz: OCZ StealthXStream2 400W 190 zł
Razem wychodzi 1028zł. Osobiście wolałbym dopłacić i brać właśnie trzyrdzeniowego AMD niż drurdzeniowego, kolega ma Athlona X2 i jakś tam różnicę czuć. Płyta chyba najtańsza jaka jest w esc.pl i przy tym dobra, RAM - firma no wcześniej mi nie znana ale mam i polecam, można dopłacić 60 zł i wziąć 4GB, a warto. Dysk też dobry, zasilacz także, a obudowa - iBOXY i inne cuda no z jakością wykonania za dobrze nie wypadają, a różnica w cenie to 40 zł - jeśli oszczędzać to można wziąć o 15 zł tańszą wersję - czyli Brutus 310. Zasilacz też można wpakować taki jak ja mam, też w esc.pl jest o 15 zł chyba tańszy i z 1028 robi się 998, czyli akurat w twoim budżecie.
Nie wiem czy da się coś lepszego wyskrobać, chyba że kosztem jakieś części (np. procesora) ale za dużo też nie zaoszczędzimy
Pozdrawiam!
Nie trzymam się tak stabilnie tego budżetu.
Co mi się podoba, Procesor, Dysk twardy,
Natomiast nie podoba mi się karta graficzna, ponieważ z tego co widzę jest zintegrowana na płycie głównej, i nie za bardzo mi to przystaje, nigdy się z czymś takim nie spotkałem tzn słyszałem o tym, ale nie widziałem na własne oczy ;/ Mimo wszystko wolę mieć z osobna, co do ramu no to 2GB to troszkę mało, te 4GB musi być. Zasilacz ok. Obudowa, tam może być, nic nie wpływa na wydajność.
Wszystko ok, oprócz tej płyty głównej ;/
Nie wiem, może za 1200 zł jakoś ogarnęlibyśmy jakiś porządniejszy sprzęt? chodzi tutaj głównie o tą płyte główną, Ram zawsze można dokupić
Pozdrawiam
I wielkie dzięki za pomoc.
Kartę dźwiękową też masz zintegrowaną
No to wtedy poczekaj co kto złoży innego, bo mi ciężko doradzić w tej sytuacji - nie znam się na grafikach, dla mnie tam za dużo tego wszystkiego, kupa modeli, producentów
No to czekam niecierpliwie, w przeciagu miesiąca zamierzam kupić jakiś w miare dobry do użytku komputer
Pozdrawiam
To teraz ja.
Komputer praktycznie tylko do gier. Przedział 1300-1600zł
Wymagania:
4gb ram
dobry wydajny procesor, najlepiej x4
dysk sata 3 od 500gb
nagrywarka dvd DL
ze sklepu internetowego, jak najtaniej, tak żeby wszystko złożyli sami, i przysłali złożony
Dzięki :).
Witam wszystkich
Piszę ponownie tutaj ponieważ dzięki wam 2 razy zmieniłem kompa i nigdy nie było problemów. Teraz jednak mam kolejną prośbę a dokładniej potrzebuję nowy komputer dla mojego brata. Będzie przeznaczony do gier i najlepiej gdyby procesor był z firmy Amd. Budżet który będzie na to przeznaczony wynosi około 1500 - 1800 zł . W skład tego zestawu wchodzi tylko procesor, grafika, płyta główna i pamięci ! Resztę przełożymy z tamtego komputera. Zapomniał bym dodać że najlepiej jeśli ceny i podzespoły będą brane ze sklepu proline.pl
Z góry dziękuję za pomoc
wg mnie :
ASUS HD6850 1GB 256bit PCI-E DDR5 DirectCU
Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel Kit Non-ECC CL9 Grey XMP KHX1600C9D3X2K2/8GX
AMD Phenom II X4 965 Black Edition s.AM3 BOX
Asus M4A88TD-V EVO/USB3 AMD880G s.AM3
Acardipane -
AMD Phenom II X4 955 Black Edition s.AM3 BOX - 439zł ,
Gigabyte GA-970A-UD3 s.AM3+ - 375zł ,
GoodRam 4GB DDR3-1333 CL9 - 89zł ,
MSI HD6870 1024MB DDR5 265bit PCI-e Hawk - 829zł ,
Razem : 1732zł.
Witam, potrzebuje pca - głownie do gier(m. in. Wiedźmin i Wiedźmin 2) 1200zł(+- 100zł) chodzi mi o CPU, GPU, HDD, MOBO, RAM , zasilacz i obudowa.
Witam. Mam 4000 tys. na ulepszenie mojego kompa, planuje kupić nowy procesor, kartę graficzną, dokupić RAM + dysk ok. 500 GB, co polecacie?? Zależy mi głównie na graniu, czyli wszystkie nowinki itp.
Dysku na razie nie opłaca się kupować, bo strasznie podrożały. A jaką masz płytkę główna?