Mówię, że 6770 (ex 5770) kest wydajniejszy i gdybyś go miał nie musiałbyś go póki co zmieniać. Nie opłaca się go brać bo za chwilę wydajniejsze 7xxx wyjdą
Owszem wyjdą, ale w jakiej cenie ?.. I Czy grafika nie Pożre się z ramem, procem lub płytą
W cenie przystępnej, AMD dotychczas dbał o ceny i nie windował ich do góry, by sprzedać stare egzemplarze/zwiększyć sobie zarobki tylko nowa seria była cenowo zbliżona do poprzednika. Tak samo się zanosi i teraz. Czy się pożre nie wiem, moim zdaniem jeśli nie weźmiesz HD79xx (chociaż patrząc na to, co chcesz kupić to HD7850 może być w twoim zasięgu, chyba że sklepy same sobie zrobią podwyżkę cen), HD7850 powinno dać radę myślę, najwyżej jakieś OC by było potrzebne.
A w Polskiej walucie ? Mów ile zł
Jeszcze nie jest podana dokładna cena.
Ludzie ja się nie znam, sam nie wyszacuje. Chyba można powiedzieć ile będzie kosztować w przybliżeniu ?
W poprzednich latach była cena prawie taka sama, jak jak poprzednika, czyli skoro HD7770 kosztuje ok. 400zł to pewnie w tych okolicach będzie kosztować (może trochę więcej, czyli 450zł) a HD7850 powinno się zmieścić do 650-700zł. Szacuję, wiadomo
600-700zł. No rozumie nowa technologia ale na ile mi starczy ta karta ?.. Żeby nie było także kupie a za rok nie pociagnie mi gry na medium…
Czy ta grafika będzie działać z moim procesorem, ramem i płytą?
Będzie działać.
Nikt tu nie jest jasnowidzem, żeby wiedzieć jakie wymagania będą miały gry z rok, ale z 2-3 lata powinna być dobra.
kto kupuję ta kartę ?
Ja bym kupił, ale nie mam 7 stówek
Planuję kupić HD7770, wyżej raczej nie będę mógł bo trochę droga jest, nazbierałbym do 7850 aczkolwiek nie wiem po co mi ona, skoro nie gram nałogowo, tylko dla przyjemności od czasu do czasu. Chociaż w sumie wszystko się okaże jak wyjdą układy i jak będę stał z kasą - może 7850 ale raczej 7770.
Ile będzie kosztować?
AA widzisz, ja też ale ja jak gram to w najnowsze tytuły ;/ Ale nie mam zbyt wygórowanych wymagań, byle karta ciągła na lekko zmniejszonych średnich detalach to będę zadowolony… Szkoda że 5670 nie może mi tego zapewnić ;/ Jeśli radeon 5670 pociągnie najnowsze tytuły (na ustawieniach medium, lub mniejszych) do np połowy 2013 roku to będę w niebo wzięty. A może się ktoś wypowiedzieć o mojej płycie głównej ?
M4N68T-MV2 ??
A co z ta kartą? Warto ją kupić? Jak ją kupie to pewnie dopiero w okolicach Czerwca, 500zł piechota nie chodzi… Zresztą 700 tak samo.
Czekam na odpowiedzi a tym czasem idę nawalać smoki. :twisted:
HD7770 powinna kosztować ok. 450-500zł. Nie sądzę, że do połowy 2013 5670 pociągie tytuły, myślę że HD7770 pociągnie, a HD7850 powinien spokojnie ciągnąc
Jest sens wydawać co roku 500zł ?
na ile wystarczy mi moje 6 gb ramu i mój proc (AMD 4 rdzenie 3,2GHz 840)? Do jakiego roku mam z tym spokój ?
Zależy do czego chcesz to wykorzystać. Do gier? Myślę, że w miarę na długo, 4-rdzeniowe procesory dopiero zaczynają być wykorzystywane. Może się okazać, że będziesz musiał go w przyszłości potem podkręcić, ale z tym myślę że nie ma problemu ;]?
Nie wiem czy jest sens, ja wiem że obecnie nie posiadam żadnej grafiki (no dobra, zintegrowana się nie liczy) dlatego chce się w coś obkupić (HD7770/HD7850 innych nie biorę pod uwagę) i mieć spokój i odpalać gry przez 3 lata nawet na minimalnych, mi to aż tak nie przeszkadza (ale małe FPS i mała rozdzielczość jest nie do przyjęcia)
Trafiłeś w samo sedno. Moja karta na minimalnych powinna pociągnąć gry do 2013 roku ? A opłaca się kupic HD7770 np w połowie 2012 ? Albo przed końcem ?
Proponuję ciągnąć na tej co masz tak długo, aż przestanie Ci wystarczać.
… No tak, zawsze jest proste rozwiązanie a ja fiksuje że mam wyrzuciłem kasę w błoto i zawracam każdemu d…e
Nie patrzyłem na to w ten sposób Dzięki, a jak przestanie mi wystarczać zapytam was jaką kupić.
A co z moją płyta? M4N68T-M V2 ??