procesor wykonany w procesie technologicznym 22 nm jest bardzo energooszczędny ,możesz wziąć zasilacz 600W będziesz miał zapas gdy będziesz chciał zmienić kartę na lepszą chociaż co nowsze karty teraz to też już wykonane w nowszym procesie i mają mniejsze zapotrzebowanie
Przy mniejszych budżetach te 50zł różnicy jakie daje zejście z brutusa do jakiejś badziewnej obudowy daje w efekcie spory przyrost wydajności komputera, a to na to głównie zwracają uwagę użytkownicy.
Potrzebuję pomocy w złożeniu komputera do Photoshopa, CorelDraw i Sony Vegas Pro 11. Kwota do wydania 5000zł z monitorem. Płytka na z68 ze względu na Quick Sync, Intel Smart Response i Virtu. Oceńcie ten zestaw:
Mój 7 – letni komputer odmówił mi posłuszeństwa i a więc pora pomyśleć o nowym . Szkopuł w tym że się na tym w ogóle nie znam ! Dlatego bardzo proszę o pomoc w opracowaniu jakiegoś sensownego zestawu abym mogła przedstawić go do złożenia fachowcowi. Bardzo mi zależy żeby był pojemny dysk.
Komputer oprócz normalnego przeznaczenia - służyć będzie przede wszystkim do obrabiania zdjęć i montażu filmów z kamery HD oraz bardzo rzadko do jakiejś gry.
Mogę na niego przeznaczyć ok. 3 – 3,5 tys. zł bez monitora, myszki klawiatury i głośników.
Pojemny dysk, mocny procesor w technologii IVY bridge 22 mm , karta odpali każdą grę, tyle, że i tak nie grasz więc, karta w twoim przypadku nie musi być super potworem, bo potrzebujesz mocy obliczeniowej na procesorze.
Bardzo dobra firmowa pamięć 8GB do tego płyta dobrej jakości do podkręcania też się nada.
5 razy zmieniałem zestaw przed podaniem ci go tutaj, bo coś zawsze się nie zgadzało, lub kombinowałem jak by tu ułożyć jak najlepiej to. Teraz myślę, że naprawę jest super zestaw oparty o nową technologię, do tego, masz spore możliwości OC jeżeli kiedyś mocy braknie. Będzie tylko trzeba kiedyś do kręcenia dokupić coolera i do 4,5GHZ powinno dojść. ( Jeżeli nie umiesz, to zapewne masz kogoś znajomego co zna się na tym.)
Czekaj na poprawkę lub inny zestaw od innego forumowicza jeszcze, bo zawsze co wiele głów to nie jedna.
Witam, przychodzę do was o poradę. Szukam nowej karty graficznej w dość małym zakresie cenowym a konkretnie do 50zł. Głównie zależy mi na płynności działania takiej gry jak League of Legends, a marzenie aby działał na tym Bioshock 2 w którego od dawna chciałem pograć lecz sprzęt nie pozwala. Aktualnie posiadam Radeona x300 64mb PCI-Express