Posiadam taką płytę główną gigabyte ga-ma69g-s3h oraz taki procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2,21 GHz. Proszę doradźcie mi jaką kartę graficzną do 200zł mogę dokupić do tego oraz czy mogę sobie wymienić procesor na jakims mocniejszy - też w rozsądnej cenie?
Witam wszystkich, potrzebuję zestawu do 500zł z zasilaczem i min. 4GB RAM, ale bez obudowy, HDD i nagrywarki. Komputer ma służyć głównie do internetu i gierek przeglądarkowych typu. ikariam czy simcity 4, więc zapewne to uciągnie na integrze.
Nie wiem na czym lepiej składać i coś jest wydajniejsze Intele - celeron, pentium - na 1155 czy APU A4 pod FM1 ze zintegrowanym GPU.
Dysk twardy to sprawa podrzędna bo w obecnym kompie mam dwa, jeden 500GB WD i drugi 750 Samsunga i to one wylądują w nowej jednostce a ten nowy będzie umieszczony w tym kompie co mam teraz i rzucony na pastwę losu dzieciom;) Główne rozterki mam co do procesora :? Myślałem właśnie - tak jak falcon89 napisał- nad jakimś i5, ale patrząc przyszłościowo cztery rdzenie mogą w końcu okazać się nie wystarczające.
Gry dopiero zaczynają wykorzystywać więcej niż 2 rdzenie więc o to się nie bój.
– Dodane 25.10.2012 (Cz) 17:14 –
Niestety ale ten AMD X8 FX-8150 w grach dostaje łupnia od i5 (zdarzy się że jest wydajniejszy od i5 a nieraz jest słabszy od i3 a nawet starego Phenoma)
Nie no, w OC raczej na pewno nie będę się bawił. Nigdy tego nie robiłem i chyba nie zamierzam tym bardziej, że sprzęt będzie nowy i nie mam zamiaru niczego pochrzanić Wolałbym żebyś mi doradził coś co włożę potem do kompa i nic z tym nie będę musiał już robić