Ok wielkie dzięki jutro zamowie cały ten zestaw co mi zaproponowales z tym ze wezmę ten lepszy zasilacz 550w co wyslales. A też nie wiem bo się nie znam na tym, przy specyfikacj żei karty graf pisze że złącze pci 3.0 a na płycie głównej takiego złącza nie ma jest tylko 2.0 ma to coś wspólnego że sobą? Sory że ci głowę zawrcam ale nie poprostu się nie znam. Jeśli by trzeba bylo jakas troche drozsza płytę główną ktora byłaby jakas lepsza a nizbyt drozsza to proszę jeśli mozesz podeslij mi taka.
Przy tej karcie graficznej nie ma to znaczenia.
PCI-E 2.0 i 3.0 są kompatybilne.
Zasilacz weź XFX Core 450W (spokojnie ci wystarczy)
Falcon, nie lepiej zabrać karte graficzną Nvidia Ge Force GTX 660 niż radeona?
Bardziej GTX 660 Ti
7870 jest wydajniejsza od GTX 660 bez Ti
falcon89
Zostanę jednak przy Asusie, jej chłodzenie wydaje mi się być jednym z lepszych i cichszych (z tego co wyczytałem… ).
Hmmm… I tu mnie zaintrygowałeś… Możliwe, że jednak wezmę tę 7950 (Asusa)… Najwyżej zrezygnuję (na razie) z dysku SSD i/lub napędu Combo z BR…
Tu jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji… Wydaje mi się, że USB 3.0 na przednim panelu to przyszłościowe rozwiązanie (Gladius M40)… ale nie wiem czy opłaca się dokładać przez to ~60zł… Stacji dokującej HDD raczej nie będę używał… Jeszcze pomyślę nad tą obudową
Fszeker
Jak na komputer do gier to dość słabą wybrałeś grafikę (chyba że grać będziesz okazjonalnie).
Zasilacz też nie powala.
Fszeker.
Radziłbym Ci zamiast procesora I7 kupić I5, dlaczego? Zamiast tego kupisz sobie dużo lepszą karte graficzną, jeżeli chodzi o gry. Teraz ważniejsza jest w grach grafika niż procesor, oczywiście procek też ważna rzecz ;).
@Edit
Dodam jeszcze, że polecam ci karte graficzną Nvidia GeForce GTX 660 TI
http://www.nvidia.pl/object/geforce-gtx-660ti-pl.html
Jak myślicie dobry zestaw?
Komputer ma być do gier typu bf3.
Chciałbym raczej i5 ale chcę się zmieścić do 2000zł.
Procesor - Intel Core i3-2130 BOX lub Intel Core i5-2500k
Płyta Główna - MSI B75MA-E33
Grafika - Vertex3D Radeon HD 7850 1GB X-Edition
RAM - Patriot 4GB 1333MHz DDR3 lub Corsair 8GB 1333MHz
Dysk - Seagate Barracuda 7200.12 500GB
Zasilacz - XFX ATX Core 450W
Obudowa - SilentiumPC Brutus 410
Radziłbym Tobie zainwestować pare stówek i dopłacić troche do I5, wkońcu komputera nie kupuje się co tydzień, a zapewne w takiego typu grach dobrze to wykorzystasz ;).
Fszeker
Co z tego że ten zasilacz który ty wybrałeś w specyfikacji ma 480W (to jest wyrób zasilaczo podobny, w rzeczywistości ma mniej) jak może się zjarać i pociągnie za sobą resztę podzespołów (płytę, procesor, ram).
Poczytaj sobie opinie o zasilaczu który ty wybrałeś http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817170012
Ja ci podałem pewny zasilacz.
Według mnie nie, nawet jeśli byś chciał kupić drugą grafikę to płyta która wybrałeś nie obsługuje SLI.
A mógłbym jakoś zaoszczędzić na czymś, żeby taniej wyszło?
falcon89 ,
tylko tak kupię na raty, bardzo proszę o ocenę
Przecież w niektóry sklepach jest możliwość złożenia komputera z wybranych przez siebie podzespołów (usługa montażu komputera) i oferują też sprzedaż na raty.
– Dodane 12.11.2012 (Pn) 19:53 –
Co z tego że procesor ma odblokowany mnożnik (bardzo łatwo się kręci) jak na tych płytach nie można podkręcać.
Witam,
bardzo proszę o złożenie full zestawu w sklepie proline.pl.
Kwota do dyspozycji to 2000zł z przesyłką.
Przyjemnie by było, gdyby sprzęt był na intelu - oczywiście mam na myśli tylko i wyłącznie i3.
Grafika - GeForce.
Zestaw nigdy nie będzie rozbudowywany, podkręcany itp.
Czyli co powinien zawierać zestaw:
- procek, płyta główna, pamięć ram 4gb dual chanel, zasilacz, obudowa, hdd - max 500gb, obudowa, nagrywarka, najzwyklejsza klawiatura i mysz na USB, jakieś w miarę głośniki (sieciowe).
Proszę o jakąś propozycję,
z góry dziękuje.
toones ,
ma to być zestaw do gier ? sugerowałbym jednak AMD zarówno procesor jak i kartę bo będzie to najwydajniejsza opcja w tej kwocie tym bardziej że nic nie będziesz rozbudowywał
http://proline.pl/?id=shopkoszyk&1:AMD+ … P-450+450W
1995zł na chwilę obecną
i nie ma głośników myszki i klawiatury najlepiej gdybyś przeszedł się do jakiegoś pobliskiego sklepu komputerowego i kupił coś konkretnie według swoich upodobań ,ja zanim kupię myszkę i klawiaturę muszę pomacać musiałbyś dozbierać około 100zł na to wszystko ale warto bo komputera się nie kupuje co miesiąc ,można iść w intela ale cały zestaw straci sporo w wydajności jeśli chodzi o gry , trzeba będzie słabszą grafę dobrać chyba że nie zależy ci jakoś specjalnie na grach wtedy można dać i3 + i takiego geforce 550ti tak jak chciałeś
Witam. Poszukuję części do komputera za 1500 zł. Njlepiej cały zestaw bez obudowy. Chciałbym aby ten komputer był jak najlepszy w swojej cenie. Dobrze jezeli uruchamialby spokojjnie prezentacje w office i caly pakiet office dzialal plynnie. Drobne gry nie najnowsze ewentualnie.
Dzieki pozdrawiam
Ps.
Pisze z telefonow dlatego nie posiadam znakow interpunkcyjnych
inter082@wp.pl
Intel
Gigabyte Radeon HD7770 1024MB rev. 2.0
Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9
Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5’’, 500GB
Zasilacz Aerocool AEROPGSVP-450
Cena 1495
Intel (lepszy procesor trochę słabsza grafika)
Procesor Intel Core i3-2100, 3.10 GHz 3M
XFX Radeon HD6770 1GB DDR5 128BIT
Cena 1471,01
AMD
Procesor AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.4GHz
Gigabyte Radeon HD7770 1024MB rev. 2.0