Wybór komputera - Zestawy komputerowe

Znajomy ja ma i sobie chwali.

Minusem jest to że nie można wyłączyć podświetlenia przedniego wentylatora i nie ma USB 3.0 na przednim panelu.

A TY wiesz, że te coolery mają tragiczny stosunek cena / wydajność? Płacisz tam jedynie za…wentylatory :wink:

juh

Problemem mogą być te wypasione :wink: pamięci które wybrałeś (mają wysokie radiatory).

http://pics.computerbase.de/4/0/9/7/5/19.jpg

Drodzy forumowicze.

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Z Waszą pomocą (specjalne podziękowania dla falcon89 :smiley: ) złożyłem swój zestaw. Teraz jednak zacząłem się zastanawiać czy jest sens dopłacać ~100zł do karty HD7950 ASUS’a (1296,82 zł*) czy może wziąć taką od Gigabyte’a (1179,01 zł*)?? Czy to chłodzenie warte jest takich pieniędzy? Zaznaczam, iż będę chciał ją podkręcić i że cenię sobię cichą pracę kompa (nie wiem tylko czy np. zasilacz (xfx core 550W) i tak nie będzie zagłuszał pracy wentylatorów karty). Dodam także, iż wybrałem ostatecznie procek 2500K a chłodzenie do niego to SilentiumPC Fortis HE1225 (zdecydowałem się nie przekładać starego chłodzenia). Oczywiście z chęcią poznam wasze propozycje co do chłodzenia CPU (do 150zł).

Pozdrawiam

*Obecne ceny na morele.net

Chłodzenie Thermalright HR-02 - Macho 120Test

falcon89

Ok, zmieniam :slight_smile: Dzięki po raz kolejny :wink:

Też się przyglądałem temu chłodzeniu ale odstraszyło mnie zero komentarzy na morelach i dlatego zrezygnowałem…

Zostaje jeszcze temat wyboru pomiędzy Asus em a Gigabyte m (HD7950)…

wybierałbym pomiędzy Asusem 7950 a Sapphire Radeon HD 7950 OC :smiley: ta sama wydajność i tak samo obie są ciche,taki sam potencjał OC ale Sapphire zajmuje jednak mniej miejsca w obudowie ,a obawiam się że mogą być problemy ze zamontowaniem Asusa w obudowie jak i chłodzenia Thermalright HR-02 - Macho 120 ale nie jestem pewien na 100% :roll: diabeł tkwi w szczegółach jaką obudowę ostatecznie wybrałeś ? zasilacz xfx nie będzie ci nic zagłuszał

djosdanielos

Jest to obudowa Gladius M40(Płyta Z77A G43 ). Chyba nie będzie nic wadzić z tym Asusem i chłodzeniem? :slight_smile:

to nie powinno być problemu :wink:

Jaki komp do 4000zł do gier z morele ?

W zestawie sdd,system,procek itp.

chudsy321

http://www.morele.net/inventory/info/oHJSer/

Piszę by się poradzić. Składam przyszłościowy komputer do renderowania i od czasu do czasu grania. Zakupiłem już peryferia ale to teraz najmniej istotne. Dziś odbieram procesor Intel Core i7-3770K. Brakuje mi do tego zestawu płyty głównej i zasilacza. Karta grafiki dopiero zakupiona będzie w przyszłym roku z uwagi na brak funduszy. Na płytę główną i zasilacz chcę przeznaczyć do 1 200 zł ale im mniej tym lepiej (w granicach rozsądku ekonomiczno/jakościowego). W przyszłości zestaw będzie podkręcony do 4-4.5GHz gdy będzie brakować mocy. Dlatego proszę o wskazanie mi rozsądnej płyty głównej (przynajmniej 3 porty SATAIII) oraz zasilacza który pociągnie za rok kartę grafiki pokroju GTX 680.

alojzysliwa

ASRock Z77 EXTREME4

XFX Core 550W

SilentiumPC Deus 600W

Chcialbym prosic o zlozenie mi zestawu ( //www.proline.pl )

Cena 2500-3000 , komputer uzywac bede glownie do Photoshopa i do gier.Gry raczej starsze ( lineage 2 , css, cs go)

Z gory dzieki.

Proszę o pomoc w zweryfikowaniu zestawu:

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5’’, 500GB

Obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9

MSI B75MA-E33

Intel Core i3-2120 3.3GHz

XFX ATX Core 450W

Sapphire Radeon HD7850 1GB DDR5/256b

Komputer do bf3 itp.

Witam,

Znajomy poprosił mnie o złożenie komputera, który będzie przeznaczony głównie do pracy, internetu, prac biurowych, filmów, muzyki i ewentualnie jakichś starszych tytułów gier. Ma na ten cel ok. 1700zł. Jako, że nie jestem na bieżąco w temacie ze sprzętem zwracam się z prośbą do Was. Proszę o polecenie dobrego, solidnego zestawu, który wystarczy na parę lat do wyżej wymienionych zastosowań. Myślałem, żeby zainwestować w dobry procesor i płytę główną, pamięć chyba 4GB wystarczy, dysk 500GB (może być mniejszy), jakaś tania i dobra nagrywarka i oczywiście solidny zasilacz i obudowa. Na karcie graficznej można by było trochę oszczędzić. Ogólnie to miałem jeszcze pomysł, żeby wcisnąć w ten budżet dysk SSD - chociaż te 64GB na system. Myślę, że dałoby to niezłego “kopa” i byłoby odczuwalne podczas codziennej pracy. Także proszę o propozycje zestawów (samej jednostki) tak żeby zmieścić się w budżecie. Ewentualnie jak będzie trzeba dołożyć do czegoś naprawdę lepszego, to postaram się namówić znajomego:) Pozdrawiam.

jaki zestaw pc polecieli byście za 2000 zł

Jeśli napiszesz do czego ma być ten zestaw ( do gier ? czy tylko do internetu, oglądania filmów ) to napewno ktoś ci pomoże.

patryk-kawka1

na szybko :slight_smile:

http://www.morele.net/inventory/info/81IprB/

zestaw w grach 10 razy wydajniejszy niż ten który podałeś w innym temacie

możesz użyć promocyjnego kodu W3FHN58JFW montaż będzie wtedy za 1zł

jurek9491

AMD

AMD Phenom II X4 Quad Core 965 Black Edition 3.4GHz

Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9

Western Digital Caviar Blue, 3.5’’, 500GB

ASRock 970DE3/U3S3

Gigabyte Radeon HD7770 1024MB rev. 2.0