Szybkie pytanie… czy taki zestaw za 120-140 zł jest ok. Szukam jakiegoś taniego pudła i dostałem taką ofertę, a że stare zestawy ciężko mi ocenić więc mam wątpliwości
Plyta główna Asus P4P800 Chipset Intel 865PE FSB 800MHz Dual DDR400
zintegrowana karta sieciowa 3ComGigabit
zintegrowana karta muzyczna
4xUSB
Procesor Intel®Celeron® 2GHz - mozliwość “podkręcenia” do 2,8 GHz
Wiesz, wole bezpieczeństwo w cenę wyglądu. :razz: No chyba że ten a ten zasilacz większej różnicy mi nie sprawi, bo jak rozumiem trzeba mieć konkretne napięcie do konkretnych podzespołów i nic w nadmiarze nie trzeba o ile nie będę robił oc?
Witam. Jestem nowy na forum i jeśli chodzi o komputery to jestem amatorem, znam tylko tyle z czego składa się komputer. Jeśli wątek jest w złym temacie albo coś to napiszcie. Zbliżają się święta, będę miał trochę kasy więc chciałbym zakupić nowy sprzęt bo obecny jest już stary i dużo rzeczy na niego nie wejdzie. A można powiedzieć że jestem graczem i muszę mieć dobry sprzęt żeby zagrać w coś co teraz jest na obecny moment na rynku. Mianowicie
chodzi mi głównie o procesor i kartę główną a słyszałem że procesor i kartę wybiera się pod płytę główną więc w ogóle uważam że to jest jakieś szaleństwo żebym sam to ogarnął . Dokładnych modeli mojego sprzętu nie pamiętam, nie pisze teraz ze swojego kompa ale będę mógł sprawdzić i dopisać. Proszę o pomoc w zakupie nowego sprzętu, a mój sprzęt to:
Karta Nvidia GeForce 8600GT 256 MB , 2 GB RAMu, procesor Intel Core 2 Duo 2.00GHz i to chyba tyle. Moglibyście podać ceny albo coś też? Proszę o pomoc i z góry dzięki.
Ja za bardzo się nie znam ale często stosuje się procesory 4 rdzeniowe co nie? A i5 jest jedno. Chodzi na pewno o cenę tak ?
@
Ahaa to jeśli ten core i5 jest 4-rdzeniowy to luzik, na tamtej stronie nie jest napisane że jest cztero albo ja nie zobaczyłem. Jeśli chodzi o ceny to chyba mogą być jest to jakieś 1900 złoty, w końcu uzbieram jakoś. Tylko mam jeszcze pytanie bo jest tam też ta ‘‘Pamięć Corsair Corsair DDR3 8GB (2x4GB)’’ to o co chodzi z tą pamięcią to jest RAM? I czyli jeśli kupiłbym te wszystkie żeczy to miałbym procesor 4-rdzeniowy 3,2 ghz, 8 gb ramu i karte graficzna z 2 gb ram ta?