chcesz te wszystkie części zamawiać na allegro każda w innym sklepie?? :o te części to koszt 1500zł + koszty przesyłki to jest około 1650zł nie opłaca się
Atronics , podał ci jeszcze lepszy zestaw intel i3 3220 jest wydajniejszy w grach od tego phenoma mimo że ma tylko 2 rdzenie ,ale taka jest prawda a co ważne pobiera o wiele mniej prądu ,póki co możesz korzystać na zestawie kolegi Atronics na zintegrowanej grafice i w tym czasie szukać jakiejś dobrej okazji np te 5770 lub 7770
– Dodane 18.01.2013 (Pt) 13:04 –
DonOmar18 ,
nie przejmowałbym się tym że bez vga
do karty dostajesz taką magiczną przejściówkę
połowa z nas na forum tu ma swoje karty tak podłączone i nie ma problemu
fakt do aerocool 450 nie ma kabla nawet kartonika nie ma , kabel taki to około 15zł i jak nie masz od starego PC kabla to OCZ CoreXStream Series 500W będzie najlepszym wyborem
Jeśli chodzi o podkręcanie, to podziękuję. Nie bawię się w takie rzeczy, można zjechać dobry sprzęt kosztem kilku % wydajności.
Co do ceny, to mieszczę się w 1600zł, 20 zł zapasu mam jeszcze. A niektóre podzespoły są tańsze po prostu niż np na Morelach, procesor 369zł zamiast 387, niby grosze, ale zawsze.
Wracając do tematu procesora, czytałem opinie o i3 i powiem szczerze, nie są najlepsze. Granie chociażby w BF3 rzekomo jest porażającą tragedią…
Zresztą on jest droższy od Phenoma.
Żeby nie zagadywać, jestem otwarty na propozycję ale najbardziej jestem przekonany do AMD.
Pozdrawiam
A jeszcze chciałbym zapytać odnośnie kart grafiki, jaka w ogóle jest różnica między tymi kartami ?
Ok tylko ja już znalazłem swoją kartę z wejściem VGA i mnie osobiście odpowiada i taki zestaw bez zmieniania już kupię na bank bo podoba mi sie niesamowicie za taką cene, proszę o ocenę jeszcze raz czy wszystko będzie ze sobą działać spójnie czy nie będzie komplikacji sprzętu. http://www.morele.net/inventory/info/aBdH2r/
nie podałeś kwoty i czy zamierzasz podkręcać procesor
od najtańszej http://www.morele.net/plyta-glowna-asro … s3-462679/ minusy słabszy kodek dźwięku Realtek ALC-662 5.1, mniej złącz PCI-E ,nie chłodzona sekcja zasilania ,a na plus dodatkowe złącze IDE na dyski starego typu jeśli takie posiadasz (szeroka taśma)
Złożyłem komputer koledze na Techplanet.pl i chciałbym się was zapytać co o tym sądzicie i co byście zmienili??
Kwota to 3300zł. Procesor nie bedzie w ogóle podkrecany, a karta to sie zobaczy W zestawie jest karta od Radka i mam dylemat czy zostawic tą czy zmienic na GTX 670. Dałem Radeona bo wyszly nowe stery które bardzo zwiekszyły jego wydajność. Co o tym sądzicie?? Oto link do zestawu:
Zasilacz ‘chyba’ wyrobi, mam nadzieję. Martwi mnie jedno, czy ktoś ma Phenoma II x4 965 ? Jak on chodzi, tzn czy jest głośny, zależy mi aby komputer chodził w miarę cicho.