Panowie, potrzebuję zestaw do grania dla chłopaka, który ma komunię. Budżet ok. 2600-2800 złotych. W zestawie musi być stacja robocza, monitor z TV i urządzenie wielofunkcyjne. Co polecicie?
Sam mam w ultrabooku HD 4000, ale jakby na to nie patrzeć, na dłuższą metę HD7750 będzie lepsza. Poza tym to komputer dla 9 latka, który pewnie będzie musiał mu służyć przez myślę, jakieś 5 lat.
Z systemem jeszcze nie wiem jak będzie, dlatego właśnie podałem ceny z i bez systemu. Co do procesora to się zastanawiam czy rzeczywiście młody chłopak odczuje różnicę. Plus i3 jest taki, że ma 4 wątki i nieco wyższe taktowanie, ale czy warto jest wydać dwa razy więcej?
myślę jednak,że ten zestaw co podał falcon89 będzie najodpowiedniejszy ,ja podawałem troszkę inaczej ale nie wiedziałem iż tam jeszcze dochodzi system,i faktycznie dla chłopca 9 -cio letniego to nie zrobi różnicy czy tam jest i3 czy g2020 po prostu ma działać i ten zestaw jest wystarczający ,a nawet jak zajdzie potrzeba to można zmienić kiedyś procesor na lepszy.
PS.
może szczegół ,ale przy monitorkach zwracaj też uwagę na podstawkę