Co do grafy, to windforce jest ciut słabsze niż vapor-x, a poza tym karta sapphire ma przejściówkę z dvi na d-sub, co mi się przyda, bo nie mam w planach nowego monitora.
a modularny zasilacz nie jest mi potrzebny do szczęścia
Modularny zasilacz = porządek w obudowie = lepszy przepływ powietrza = lepsza wentylacja i chłodzenie. Zasilacze Be Quiet to poza tym lepsza jakość niż Fortrony. Ten zestaw w stresie zbliży sie do jakichs 300W (porównując z http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj … 16669.html). Wystarczyłby nawet XFX 550W (z 5-letnią gwarancją)
Jest najmocniejszy z tych trzech. Pytanie tylko czy do gier warto brać ten procesor. Na forach komputerowych rzadko poleca sie i7 do grania, chyba, że jednocześnie obrabiasz grafike, renderujesz wideo, jakieś 3d itd. W takich zastosowaniach przydaje się 8 wątków.
Poczytaj: LINK, LINK. W grach nie odczujesz różnicy, a możesz dołożyc do lepszej obudowy/płyty/grafiki. Ale jeśli chcesz bardzo i7 to śmiało go bierz
witam zlozyłem dla mojego wujka komputer jest mu potrzebny na prezent komunijny.Moja uwaga czy mozna wymienic tutaj zasilacz na moze 500W za jakies 170-180zł?