Wybór komputera - Zestawy komputerowe

Fander z wentylem Mugena do push pull. Nie wiem ile to faktycznie da, zobaczymy :stuck_out_tongue:

zarówno i7 860 jak i 920 są już znacznie droższe od 1055 i płyty do nich też są droższe niż pod AMD, a są bardzo porównywalne z phenomem 1090. Natomiast OCowany 1090 i 1055 też nie wykazują większych różnic. Oczywiście 1055T jest z tego wszystkiego najsłabszy, ale przy 4-5 stówek różnicy w cenie, to na prawdę grzech brać te wyższe :smiley:

A reszta tego pierdzielnika? Nie próbuję wcisnąć phenoma w s1156 albo jakaś inna skucha? x)

Nie, wszystko gra. Nie ma się co zastanawiać tylko brać :wink:

Później możesz mi napisać na PW czy nawet tutaj, gdziekolwiek, jak tam Fanderek 8)

Pozdrawiam i udanego zakupu życzę :smiley:

Do push-pulla potrzeba dodatkową parę zapinek do mugena które dokupuje się oddzielnie, z tego co pamiętam mieli coś takiego w cooling.pl

Kto poleci części do 2000zł, bez obudowy oraz nagrywarki. Komputer głównie do gier, czasami jakaś grafika

Z góry dzięki

Procesor:

Intel Core i3-530 /2.93GHz, 4MB, LGA1156, BOX/

425 zł

Płyta główna:

AsRock H55M PRO /intel H55/

335 zł

Wentylator:

-

-

Pamięć RAM:

GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9

430 zł

Druga pamięć RAM:

-

-

Dysk twardy:

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3

165 zł

Drugi dysk twardy:

-

-

Kieszeń HDD:

-

-

Karta graficzna:

Sapphire Radeon HD5670 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI

415 zł

Karta dźwiekowa:

-

-

Głośniki:

-

-

Napęd FDD:

-

-

Nagrywarka DVD:

-

-

Karta sieciowa:

-

-

Tuner TV:

-

-

Klawiatura:

-

-

Mysz:

-

-

Podkładka pod mysz:

-

-

Obudowa:

-

-

Zasilacz:

bequiet! StraightPower E7 450W 

290 zł

Listwa zasilajaca:

-

-

Monitor:

-

-

Drukarka:

-

-

Kabel do drukarki:

-

-

Skaner:

-

-

System Operacyjny:

-

-

Oprogramowanie:

-

-

Oprogramowanie:

-

-

Suma: 2060	zł brutto

1688.52	zł netto

mati75 no nie wiem , ta karta graficzna nie bardzo, może coś innego. nie lepszy byłby tańszy ram, a trochę lepsza karta?

radeon hd4850 nie będzie lepszy?

Witam. Z myślą o kupnie nowego PC wybrałem sobie poniższe podzespoły. Komputer będzie służył do grania. Będę wdzięczy za podpowiedź, które ewentualnie części można wymienić.

Płyta główna: GIGABYTE GA-MA770T-UD3,

Procesor: AMD Phenom X4 955 BE,

Karta graficzna: GIGABYTE Radeon HD5770,

RAM: 2x2GB DDR3 GoodRAM 1333MHz,

HDD: SEAGATE 500GB ST3500418AS.

Dodam jeszcze, że maksymalnie chciałbym na niego wydać 2500zł.

Ram i tak tani, w sumie masz rację z hd4850 w przyszłości sobie wymienisz na coś mocniejszego.

http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … s_id=15387

I płyta główna inna, bo przypadkiem dałem m-atx: http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … s_id=25393 lub http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … s_id=25411

Dysk bym zmienił na samsung f3, reszta ok. I zasilacz do tego: http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … s_id=23305

A co sądzicie o takim zestawie:

Procesor:AMD Phenom II X4 955 Quad Core (AM3,125W)

Karta graf:Gigabyte GeForce GTX460 1GB DDR5/256b D/H PCI-E

Mobo:Asus M4A77T AMD 770 Socket AM3 albo Asrock Extreme3 AMD 770 Socket AM3 albo Gigabyte GA-MA770T-UD3 Socket AM3 hmm

RAM:4gb DDR3 Goodram 4GB PC1333 CL9 Dual 2x2GB

HDD:Seagate 500GB ST3500418AS SATA II 16MB

zasilacz: Fortron FSP500-60GHN 80+

obudowa:ATX Tower Cooler Master Elite 330 czarna

fundusz :2500zł

Co do procesora i karty graf to jestem pewny ale plyta głowna dalej podlega zmianie. Prosze o Wasze opinie.;))

Zwracam się do Was z małą poradą. Otóż mój obecny komputer ma już blisko 9 lat :slight_smile: Najwyższy czas staruszka się pozbyć. Głównie komputer będzie mi służył do filmów w jakości 1080p oraz do takich gier jak COD4, Heroes V z myślą o Heroes VI i mam nadzieję hucznie zapowiadane Diablo III. W czym problem? Nie śpieszy mi się jeszcze z zakupem komputera i jestem skłonna poczekać do przyszłych wakacji. Aktualnie mój budżet na komputer wynosi 2 000 zł bez monitora ponieważ zainwestowałam już w tym roku w LG 23’ W2353V z którego jestem ogromnie zadowolona. Tak więc moi drodzy poczekać do przyszłych wakacji i mogę spodziewać się za tę sumę lepszego komputera w przyszłym roku? Za rok mój budżet wzrósłby na komputer o 700 zł.

Niestety z takim podejściem komputera nie kupi się nigdy, bo zawsze za rok będzie można kupić coś lepszego za te same pieniądze :wink: Choć fakt faktem, że w ciągu ostatniego roku ceny niechętnie poszły w dół i ja za swój sprzęt musiałbym wydać teraz tyle samo, co w październiku zeszłego roku. A czy są rokowania na spadki cen w najbliższym czasie, tego niestety nie wiem :confused:

Witam ja znowu borykam się z wyborem części do komputera za, powiedziałbym, bardzo duży budżet - około 5000 zł., ale chciałbym nie przekraczać tej granicy ani o przysłowiowy grosz. Niestety, mam też dość wysokie wymagania od płyty głównej, mianowicie musi mieć aż trzy złącza PCI ułożone w taki sposób, aby po włożeniu karty graficznej, nie wadziła mi ona o taki port. Komputer będzie wykorzystywany do obróbki video (SD, bo nie mam źródła i na czym oglądać HD), transkodowania plików i troszkę rzadziej do gier. Peryferia zostają od starego komputera, zatem tu można być spokojnym. Dodam tylko, że mam monitor LCD NECa 15" o maksymalnej rozdzielczości 1024x768, ale planuję kiedyś kupić lepszy. Poza tym komputer mam w takim miejscu, że myślę, aby obudowa miała możliwość instalacji wiatraczków z góry.

Aktualnie splotłem coś takiego:

Procesor: AMD Phenom II X6 1090T

Płyta główna: Gigabyte GA-790XT-USB3

Pamięć RAM: Geil 2x2GB DDR3 1600 Dual Chanel Kit 8-8-8 Black Dragon

Karta graficzna: ATI Radeon HD 5870 1GB

Zasilacz: Be quiet! Straight Power CM E7-CM-600W PCGH Edition

Stacja dyskietek: Byle jaka, ale musi być (sentyment i spora ilość posiadanych nośników)

Napęd: sprawa otwarta, ale ma być porządny i raczej BD się nie opłaca

Puszka: SilentiumPC Gladius 600 Pure Black GD-600

Dodam tylko, że chciałbym złożyć PC-ta do końca roku (VAT i te sprawy).

Witam…

Proponuję:

Asus Crosshair IV Formula /AMD 890FX 699zł

LG GH22LS50 SATA SecurDisc LightScribe (black) 99zł

OCZ Vertex SSD 60GB (230MB/135MB/s) 599zł

Western Digital Black 1 TB 7200rpm 64MB cache SATAIII 325zł

Corsair 6GB (3x2GB) 1600MHz CL9 XMS3 599zł

Sapphire Radeon HD5770 Vapor-X 1024MB DDR5 /128bit/ 2xDVI/HDMI 699zł

AMD Phenom II X6 1090T /3.2GHz, 125W, BOX, AM3 1079zł

OCZ ModXStream Pro 600W 325zł

Antec Dark Fleet DF-30 (b/z) 480zł

Razem: 4904zł … Ceny z http://www.esc.pl … Dałem ładniejszą obudowę… :stuck_out_tongue: Więcej ramu, 2 dyski…Jeden OCZ 60GB na Windowsa, a drugi 1 TB na dane i inne pierdoły… :smiley: Zmieniłem kartę graficzną z racji tego ,że i tak nie grasz dużo ,a ona i tak jest bardzo dobra…I masz przede wszystkim porządną płytę główną…Myślę ,że będzie Ci odpowiadał ten zestaw… :slight_smile:

Fajna propozycja, szczególnie gdy trochę zaoszczędzę na dysku do danych, bo zostawiam go sobie od starszego komputera. Kolejne pytanie, czy ten SSD da mi takiego kopa wydajności na systemie, że opłaci mi się go kupować, bo relatywnie tani nie jest. Obudowę jednak bym zostawił swoją, bo niestety, proponowana nie weszłaby mi ona pod biurko. Problemem mogą być moje karty rozszerzeń, bo mam TV Leadteka XP/2000 Expert (cały czas w gnieździe) oraz kartę wideo Pinnacle, a tu widzę, że płytka ma tylko 2 stare PCI :frowning: i nie wiem, czy kartę graficzną mogę włożyć na przykład na dolne PCI-E.

Problem stanowi też brak kontrolera IDE na płycie głównej, ponieważ posiadam jeszcze starą kieszeń na HDD IDE i czasem jednak z niej korzystam, chyba, że wymyślę obejście tego jakąś przejściówką.

Tu masz przykładowy test 2 dysków Sam wywnioskuj czy się opłaca… ;]

Witam was drodzy forumowicze.

Mam takie pytanko, a mianowicie chodzi o złożenie kompa w przystępnej cenie dla użytku domowego. Chodzi o to aby służył mi on do gier, słuchania muzyki, itp.(Ma on być pod Windows 7) Cena do 4000zł wliczając w to cenę monitora.

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Pozdrawiam lukasz5617

Monitora Ci nie poradzę, bo nie jestem w temacie.

Ostatnio kupiłem kompa za 3k:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz,

ASUS M4A89GTD PRO/USB3,

ASUS HD5770 CuCore 1GB GDDR5,

Corsair Dominator 2x2GB 1600MHz CL8 for AMD,

dysk Samsung F3 500gb,

dvd Samsung SH-S223L,

i buda SilentiumPC Gladius 600 Window

chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis HE1225

i powiem Ci, że zestaw sprawuje się SUPER!

Crysis, DiRt 2, wszystko na MAXa

… więc Polecam!

Witam

nFastest- dzięki za propozycję kompa i wszystko jest git. Nawet fajnie, że dałeś mi za 3k bo to taniej wyjdzie i zaoszczędzę… Tylko tera monitor sobie poszukam i będzie jak znalazł. nFastest co do pamięci ram to raczej sam sobie zaproponuję bo uznaję 2 firmy: Geil i Kingston.

Dzięki za propozycję i czekam na następne.

Pozdrawiam lukasz5617 8)

Posiadam monitor LG Flatron W2353V i jestem bardzo zadowolona, gwarancja 3 lata, ekran 23’ i do tego rozdzielczość FullHD. Gorąco polecam

Witam ponownie.

Chciałbym się dowiedzieć jaki zasilacz byłby dobry do tego sprzętu, który podał mi nFastest ??

Z góry dzięki i pozdrawiam lukasz5617