Zasilacz Corsair CX Series 500W ATX, 80 Plus Bronze Certified
Chieftec BM-02B-OP
Wyszło niecałe 3500 zł - da się przełknąć. Czy aż 16GB RAM jest konieczne do CAD i 3D Max? I nie wiem jaką płytę główną wybrać - wybrałem pierwszą lepszą, która wydawała się rozsądna.
Witam na wstępie chciałbym przeprosić troszkę mi się pomyliło dlatego proszę o jeszcze jeden zestaw komputera za cenę 7000 zł tym razem bez monitora ponieważ to już inne plany.
cena poprzedniego zestawu to 4356 zł to trochę mało jak na mój budżet.
Zrobiłem dwa zestawy i nie wiem jaki wybrać. Jeśli ktoś mi odpowie to proszę o UZASADNIENIE bym mógł coś mądrego z tego wyciągnąć
PS. Jestem przyzwyczajony do 16.4’’ laptopa Vaio, wiec jeśli polecacie mi niżej niż 20cali monitor to nie ma sprawy. Jeśli ma to pomoc w FPSach w grach to mogę szukać do 20’’.
Dobra, ponieważ w okolicach kwietnia mam zamiar kupić nowy komputer (co miesiąc nowa część) chce się od was dowiedzieć czy ten zestaw jest dobry do renderingu i gier? Otóż, oto zestaw który mam zamiar kupić: http://www.morele.net/inventory/info/8YUUTs/ wiem brakuje karty graficznej oraz płyty głównej ale to zaraz wam wyjaśnie.
Właśnie z nimi mam największe probelmy i oto właśnie was prosze, chcę nie za drogą płytę główną obsługującą: usb 3.0 (panel przedni), sli oraz crosfire (jak to się pisze) więcej niż jeden slot pcie x16 oraz slot pci (i aby go nic nie przysłaniało bo mam dźwiękówke na pci) noi aby nowsze procki (i ten) chodziły nan nim sprawnie. Karta byle aby nie droga, do 800 chyba się zmieściće aby miała dobre chłodzenie i uciągała najnowsze tytuły na zadowalających fps’ach. To tyle za wszelką pomoc dziękuję. (Sry za orty, pisze na szybko)
Po pierwsze, że wezmę intela to jest bardzo małe prawdopodobieństwo, co chwila nowe sockety, niedawno było 1155 teraz wyszło 1150 a niedawno zaś 2011 więc jeśli za pare lat będe chciał wymienić procek to nie będe miał jak bo nowe będą już na LGA48454832869243898643296293 więc zdecydowanie AMD, po drugie, podobno coraz to nowsze gry będą wykorzystywać więcej rdzeni a tu amd jest liderem.
A co do grafiki mi obojętnie czy amd czy nvidia bo radeona mam w laptopie który sprawuje się bardzo dobrze a w kompie mam nvidie która również bardzo dobrze się sprawuje. naprawde mi wszystko jedno byle żeby była odpowiednia cena i dobra wydajność i tu podwyższam limit max ale na prawde max 900zł bo później poczekam aż stanieje radeon 290x to wtedy jako główną karte ustawie tego radka a jako dodatkową tą którą teraz kupie, i właśnie stąd proźba aby w płycie było sli i crosfire, a i czy np radeony można łączyć z nvidiami? tak się tylko pytam ale wiem że pewnie nie.
Dziękuje ten zestaw wygląda super. Czy taki komputer jest w stanie trochę wytrzymać ? Wiadomo technologia idzie do przodu,ale chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej wytrzyma ta maszyna 2,3 lata ?