Pragnę dodać że również wykorzystuję tą kartę graficzną w programie Autodesk Inventor i spisuje się świetnie. Może faktycznie nie jest to karta do tego typu programów ale złego o niej nie mogę powiedzieć. W zaawansowanych modelach skomplikowanych nie ma mowy o spowolnieniu itp. To tylko moja opinia i zdaję sobie sprawę że nVidia Quadro była by lepsza, cóż wybór padł na GTX460
Quadro ma tylko inną nazwę i sterowniki. Jeśli używany program wspiera sprzętową akcelerację ze strony gpu bez pomocy tych “profesjonalnych sterowników” to nic się nie traci na wyborze “zwykłej” karty graficznej. A jeśli nie wspiera to warto wybrać taką “zwykłą” kartę graficzną aby miała bliźniaczy model quadro. Podmiana biosu na ten z “modelu profesjonalnego” załatwia resztę.
Witam wszystkich.
Poniżej podaje zestaw do oceny , czy poszczególne podzespoły bedą do siebie pasować?
Procesor: Procesor AMD Phenom II X4 955 Quad Core (AM3,125W) tu nie wiem czy jest boxowy wentylator w zestawie dlatego zamieszcze linka
http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=43315 ale chyba tak sądząc po kodzie producenta: HDZ955FBGMBOX
???Wentylator: Chłodzenie CPU Cooler Master RR-910-HTX3-GP
???Pasta: Pasta termoprzewodząca Arctic Silver 5
Płyta główna:
Asrock EXTREME3 AMD 870 Socket AM3 albo Gigabyte GA-870A-UD3 AMD 870 albo Gigabyte GA-790XT-USB3 Socket AM3
Karta Graficzna: Gigabyte GeForce GTX460 1GB DDR5/256b D/H PCI-E
Dysk twardy: Dysk twardy Samsung 1TB HD103SJ 7200 SATAII 32MB
Pamięci DDR3: Pamięć DDR3 Goodram 4GB PC1333 CL9 Dual 2x2GB
Zasilacz: Zasilacz do obudowy OCZ ModXStream Pro 600W Mod.
Napęd: Nagrywarka DVD Samsung SH-S223L SATA LS czar. bulk
Obudowa: Obudowa ATX Midi Thermaltake V3 VL80001W2Z czarna
Proszę mi doradzić jeżeli macie Państwo jakieś uwagi dotyczące
powyższej konfiguracji.
- Monitor 22’ lub 23’ proszę mi jakiś doradzić do 600zł z full hd i
złączem hdmi.
Zaznaczam ze części wybieram tylko ze sklepu ram.net.pl
Chcialbym zebyscie mi pomogli złozyc komputer+ monitor za 2500zł. Komputer do Gier.Z góry dzięki za wszelkie propozycję.
Witam!
Bardzo proszę pomoc w złożeniu komputera do 2000zł bez dysku i napędu ponieważ posiadam te podzespoły. Zakładałem już wcześniej temat ale nikt mi nie pomógł dlatego tutaj proszę. Potrzebuję komputera do pracy (student) praca w programie autocad i sporadycznie do gier. Interesowała by mnie czterordzeniowa platforma Intel z dobrą grafiką tak żeby uzyskać maksymalnie wydajny zestaw w tych pieniądzach. Nie zależy mi na głośności pracy komputera ani na estetycznej obudowie ale na jak najlepszych podzespołach bazowych. Mam nadzieję że ktoś dobrze ogarnięty w temacie pomoże mi w wyborze sprzętu. Z góry dzięki za wszelkie propozycję.
Pisze na dole:
Dołączony wentylator: Tak
Tylko, że ten boxowy wentylator jest strasznie głośny więc i tak na starcie można go wymienić
To mamy Ci pomóc, czy zrobić całą robotę za Ciebie? W tym przypadku przeczytaj nazwę tematu i wejdź na pierwszą stronę…
Zamiast tego bierz Zalman STG-2 i pamiętaj podkręcić procka
Brałbym tą ostatnią, tylko nie wiem czy AMD 790 będzie kompatybilny z nowymi prockami, ale chyba tak.
Reszta jest bez zarzutu, chociaż możesz jeszcze zamiast tej grafiki poszukać MSI Cyclone GTX 460, a zasilacz spokojnie starczy 500W, chyba że wymieniasz na długi czas i chcesz mieć spokój
Witam wszystkich …
Poniżej podaje zestaw do oceny.Chcę się dowiedzieć czy ten komputer będzie dobry??
Procesor:intel core i3-530 2.93
płyta główna : Gigabyte intel h55
Karta Graficzna : GeForce GTS-250 1.0 GB
zasilacz: Modecom Logic 530w 12 cm
Dysk twardy : 1.0 tb sata2 32mb cache
Napęd: nagrywarka DVD SATA 22x
Obudowa: midi tower z USB i audio
Prosze o komentarze z góry dzieki ; ))
Płyta z chipsetem h55 nie ma sensu jeśli kupujesz oddzielną kartę graficzną, zasilacz to jakaś masakra, a o obudowie nic nie napisałeś. Przydałby się też jakiś ram… No i w cenie tego gf’a można dorwać radeona 4870 który jednak jest nieco wydajniejszy.
Tak wyglądałby ten zestaw po doprecyzowaniu szczegółów:
AsRock P55DE3 /intel P55, DDR3 1600, GLan/ 269zł
Intel Core i3-530 /2.93GHz, 4MB, LGA1156, BOX/ 415zł
Geil 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 Value 299zł
Cooler Master Elite 334 (black) 159zł
Corsair 400W [CMPSU-400CXEU] 190zł
Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3 225zł
NEC AD-7241S SATA LightScribe (black) 99zł
Asus Radeon HD4870 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI 439zł
Razem: 2095zł
Omijać z daleka.
Na początek radziłbym usunąć ten obrazek z podpisu.
Procesor:
Intel Core i3-530 /2.93GHz, 4MB, LGA1156, BOX/
415 zł
Płyta główna:
AsRock H55DE3 /intel H55/
320 zł
Wentylator:
-
-
Pamięć RAM:
GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9
339 zł
Druga pamięć RAM:
-
-
Dysk twardy:
Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3
155 zł
Drugi dysk twardy:
-
-
Kieszeń HDD:
-
-
Karta graficzna:
PowerColor Radeon HD4850 PCS 512MB DDR3 /256bit/ DVI HDMI
349 zł
Karta dźwiekowa:
-
-
Głośniki:
-
-
Napęd FDD:
-
-
Nagrywarka DVD:
Samsung SH-S223C SATA (black)
90 zł
Karta sieciowa:
-
-
Tuner TV:
-
-
Klawiatura:
-
-
Mysz:
-
-
Podkładka pod mysz:
-
-
Obudowa:
I-BOX Orion 911 (b/z)
99 zł
Zasilacz:
OCZ StealthXStream 500W
225 zł
Listwa zasilajaca:
-
-
Monitor:
-
-
Drukarka:
-
-
Kabel do drukarki:
-
-
Skaner:
-
-
System Operacyjny:
-
-
Oprogramowanie:
-
-
Oprogramowanie:
-
-
Suma: 1992 zł brutto
1632.79 zł netto
sklep: esc.pl
Po co droższa i gorsza płyta na h55 chipsecie? Po co droższe ramy które nie są lepsze? Po co 500W zasilacz?
Witam wszystkich …
Poniżej podaje zestaw do oceny. I jaka cena tego jest?
Procesor: Intel Core i3-530/2.93/1066FSB/LGA1156
Płyta Gigabyte Gigabyte GA-P55-US3L,H55/DDDR3-200MHz/LGA1156
RAM: 2GB/DDR3/1600GHz/CL.9/PATRIOT
Karta Graficzna:SVGA GF GTS250/1GB/256B/DDR3/PCi-E/ASUS
DVD: DVD+/- RW ASUS 24x SATA
Dysk Twardy:HDD 500GB/SATA-II/16MB/7200/SEAGATE
Obud. AKYGA 6201/ATX/BZ
ZASILACZ 530W MODECOM CARBON
Mariosti* , ja do tego wyżej dałem.
spoko
Chcę zakupić w/w zestaw, lecz przeczytałem kilka postów wcześniej by kupić inną kartę graficzną, dokładniej mówiąc " InnoVision GTX 470 ". Tylko teraz nie wiem którą wziąść, tzn. chodzi mi o to że ta sama karta graficzna może być sprzedawana w różnych tj. wersjach - z większą ilościąramu, od innego producenta itp. i nie wiem która byłaby najwydajniejszą. Oczywiście nie może też być zbyt droga, tak bym się zmieścił w 3tyś. z w/w zestawem. A i zapomniał bym o najważniejszym. Z tego zestawu nie potrzebuje nagrywarki i dysku twardego gdyż je posiadam, tak więc można by było dołożyć pieniędzy na reszte podzespołów. Byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc w złożeniu jak najwydatniejszego sprzętu, głównie kierujmy się że do gier
Pozdrawiam Serdecznie
@UP
GTX 470 będzie zauważalnie wydajniejszy, ale pobiera więcej prądu ( zasilacz go jednak spokojnie uciągnie, większe rachunki o kilka zł ), jest cieplejszy (nie przeszkodzi jak nie trzymasz ręki w obudowie), no i głośny, chociaż z opinii posiadaczy jakoś szczególnie się nie wybija poza inne karty graficzne. I mimo dużej temperatury całkiem nieźle się kręci. Osobiście stawiałbym na wydajność, ale każdy woli co innego
GTX 470 od InnoVision będzie dobry, bo nie ma co przepłacać za referenta, który nie będzie się różnił od karty 200zł droższej, jak już to dopłacić więcej i mieć GTX 470 Twin Frozr II od MSI albo wersję AMP! od Zotaca (lepsze, cichsze chłodzenie).
A co do dysku - podaj jaki to model, bo może lepiej będzie jednak kupić nowy
Jakieś dziwne te zestawy. Czasem w tanszych jest lepszy procesor lub grafika, ogólnie bardzo dziwnie to wygląda. Według mnie zestawy na pclabie są o wiele lepiej wyważone.
Każe Ci ktoś tutaj wchodzić?
Nie, żyje w wolnym kraju i mam prawo robić co chcę a w tym wypowiadać się na forum i jeśli trzeba to krytykować. Normalne…
Jak Ci się nie podoba to nie wchodź, a reklamy niestety nie masz prawa tutaj robić ;]