Potrzebuję komputer głównie do gier, który będzie także sprawdzał się w zastosowaniach biurowych. Mój budżet to 3000zł jednak w tej cenie muszę także zakupić system i offica. Czy taka konfiguracja może być? Zmienilibyście coś?
Płyta główna Asus B85M-G
Pamięć Crucial Ballistix 8GB
Procesor Intel Core i5-4440
Karta graficzna MSI GeForce GTX 750Ti GAMING
Zasilacz Corsair VS 450W
Microsoft Windows 8.1
Microsoft Office 2013 Dla Użytkowników Domowych i Uczniów
@Atronics, integra raczej nie. Myślałem o tym, ale podejrzewam że komputer będzie wykorzystywany również do gier na średnich detalach/niskich detalach w rozdzielczości 1360x768. Na pewno wkręcę ją we Wiedźminy, więc dobrze by było, aby dało się na niskich pograć płynnie w trójkę
Szukam nowego komputera. Na komputerze gram sporadycznie, programuję, jestem web developrem. Budżet nie jest tak istotny jak stosunek cena/jakość. Nie chce niepotrzebnie przepłacać (wiadomo, studia w dużym mieście to nienajtańsza przygoda), ale kilka stówek można dołożyć jeżeli będzie to sensowne. Mam średni PC (Athlon x4 620) i średniawy notebook (Core 2 Duo). Potrzebuje czegoś mocniejszego i z SSD, albo PC, albo jakiś ultrabook. Jest sens dokładać 350zł do i7 4770k względem i5 4670k? Jak ogarnąłbym jakieś dobre chłodzenie (jakie?) to chętnie bym pobawił się w OC (po to chce odblokowany mnożnik). Do PC nie potrzebuję grafiki (mam już HD 6870 do XFX w obecnym PC, która całkowicie wystarcza), ale chciałbym zasilacz, który bez mrugnięcia okiem pociągnie ewentualnie podkręconego procka i coś pokroju GTX 770 jak by zaszła taka potrzeba. Budżet wyjściowy to 2500, ale może być i 3500.
To co mi się podoba, jeżeli chodzi o PC, na obecną chwilę to:
Obudowa: Gladius x80
SSD: Crucial MX100 256GB
Jeżeli chodzi o ultrabooki, to DELL i ThinkPad-y, ale nie wykluczam innych.
Sens dołożyć trochę do z97 jeżeli zdecydowałbym się na PC? Podoba mi się płyta MSI Gaming 7.
Witam wszystkich. Mój komputer ma już swoje lata (i to całkiem sporo), więc uznałem iż najwyższa pora trochę go zmodyfikować. Budżet który mogę jednorazowo na to przeznaczyć to około 500 złotych. Tak wygląda on obecnie:
Procesor: Intel Core2 CPU 4400 @ 2.00GHz
RAM: 2,00GB Dual-Channel DDR2 @ 250MHz
Płyta główna: ASUSTeK Computer INC. P5K (LGA775) [chipset intela]
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT
Na komputerze poza pracą (a do tej wystarcza ten zestaw) także gram. Nie oczekują żadnych fajerwerków, zdaję sobie sprawę że za dostępną kwotę na nic specjalnego nie mogę sobie pozwolić.Po prostu stopniowa modernizacja komputera jest tańsza niż złożenie od podstaw nowego.