Czy OCZ StealthXStream 2 400W nie będzie mieć problemów z obsługą tego zestawu? Czy te głośniki są odpowiednie, tj. czy w tej cenie można nabyć coś lepszego? Czy jest opcja, aby zmienić coś na tańszy odpowiednik, nie tracąc jednocześnie na jakości?
Nie myślałeś nad dołożeniem paru zł do płyty, która będzie obsługiwać procesory Broadwell? Chyba, że nie masz potem zamiaru rozbudowywać zestawu.
Podana przez Ciebie karta graficzna ma oszacowane TDP ~150W, procek TDP ~65W, więc jeśli zasilacz w pełni sprawny to spokojnie sobie powinien poradzić nawet z zapasem.
Raczej myślałem jak tu odjąć, aby zbić cenę do 1600. Jeśli zestaw będzie rozbudowywany, to raczej dostanie jakiegoś używanego i5 i to będzie maks na kilka najbliższych lat, na Broadwelle się nie szykuje.
Zastanawiam się czy jest sens cisnąć taką kartę, bo monitor obsługuje maks 1366x768
Co do zasilacza, bardziej martwi mnie to, że ma on 4-pinowe zasilanie procesora, a płyta potrzebuje 8-pinowego. Słyszałem, że to nie jest problem - to prawda?
Ta grafika według mnie i tak jest z lekką nadwyżką mocy jak na zestaw z tym prockiem, ale jeśli masz budżet te 1600 to teraz będzie optymalnie. Mobo też bym brał chyba to wskazane przez @dolar444, za jakiś czas procka można wymienić właśnie na używane i5 i pomyśleć nad jeszcze lepszą kartą, z tym że możliwe że i wtedy przyda się ciut mocniejszy zasilacz.
3500 zł… ok poddaje się jeśli chodzi o AMD . Zaproponujcie coś do podkrecania ( tak procesor jak i grafa Radeon) na bazie tego koszyka który zapodałem. Mam mętlik w czaszce, na każdym Forum piszą ludziska mi co innego a ja już sam nie wiem jak złożyc to do kupy. :?
do budżetu 1600. Coś tu można poprawić za te 35 złotych? Wybrałem ASRock B85M, bo komputer nie będzie jakoś specjalnie mocno rozbudowywany, może kiedyś zostanie zmieniony procesor na trochę silniejszy, może zostanie dołożona kolejna kość RAM-u, karta dźwiękowa, ale to wszystko.
Jeśli ktoś ma jakieś propozycje zmian, chętnie się z nimi zapoznam, przy czym zalezy mi na cichości