wiesz co nie neguję Twojego wyboru, tylko jak zobaczyłem testy z poborem prądu to tak średnio mi się wydało żeby to ustało… a na forach często pisali że “producent każe” mieć zasilacz od 500w…
lecz jeżeli Ty jesteś pewny a siedzisz tu na pewno długo, to kupię ten 430
Chodziło mi raczej o takie przerobienie pierwszego zestawu, żeby się zmieścić w tych 1700zł. Nie wiem, może jakiś dobry jakościowo AMD zamiast Intela? Jedni “specjaliści” mówią że “Intele dobre, bo AMDki się szybko psują”, ale inni twierdzą już że “Do takich zadań AMD będzie dość opłacalny i lepiej np. dorzucić więcej RAMu”.
w nowe gry już nie gram, raczej się to nie zmieni. obudowy nie dam rady bo jest lekko zdekompletowana, nie ma obu boków…
Atronics, rozumiem że karta graficzna jest zintegrowana. Nie mogę znaleźć jej danych - czy to totalny szmelc, czy takie minimum do oglądania filmów itp?
Czy jakbym kupił sprzęt z linków, które podałeś, to coś jeszcze muszę dokupić? nie chodzi mi o monitor i klawiaturę, raczej o kable, wentylatory czy coś takiego…
Witam, proszę o poradę w kwesti kupna nowego komputera. Mam do wydania 1500 zł. Posiadam obudowę, monitor, dysk - chcę tylko wnętrze skrzyneczki. Nie potrzebuję systemu operacyjnego (korzystam z linuxa). Komputer będzie do mniej wymagających gier (Portal (2), Half-lify) i do pracy jako programista. Chciałbym, żeby kartę graficzną dało się trochę podkręcić.
tutaj w Twoim przypadku ten AMD wcale nie jest złym pomysłem tylko jeśli chodzi o koszta to wyjdzie prawdopodobnie drożej bo musisz zainwestować w lepsze chłodzenie , przy tym AMD zmień sobie pamięci na 1600 MHz
Cena do 3500 max, bez czytnika płyt (nie potrzebuje)
Mile widziane, dysk ssd, chłodzenie do procka (intela z K, ma mi wytrzymać ponad 5 lat wiec bez podkręcania się nie obejdzie) i karta nvidia (tylko z wzgledu na PhysX)
Miło by było gdyby w cenie zmieściła się jeszcze myszka jakaś i podkładka pod nią.