pamięci bierz tańsze, niepotrzebne Ci aż 1066MHz, chyba że bawisz się w extremalne OC/te są bardzo tanie;
ten zasilacz Enermax’a to chyba lekka przesada, zapewne w niższej cenie znajdziesz również coś wystarczającego, popatrz na Seasonic’i, Corsair’y. Te 337W według Komputronika ma się nijak;
jak zastosujesz rady wyżej, to po lekkim dołożeniu masz Phenom II x4, który będzie lepszym wyborem;
zastanawiam się, czy wciśniesz to do tej obudowy, nigdy nie składałem takiego komputerka
No i podaj w jakiej grasz rozdzielczości, bo 1GB na tej karcie może okazać się zbędny, będziesz miał wtedy na czterordzeniowy procesor.
Pamięci wybrane 1066 z prostej przyczyny - płyta główna pozwala na zastosowanie takich częstotliwości - oczywiście jest 2x2GB
Wybrałem Enermaxa ponieważ ma odpinane kable, co w przypadku obudowy media-center ma kluczowe znaczenie, nie znalazłem tańszego odpowiednika tego zasilacza. Przy doborze odpowiedniego zasilacza sugerowałem się kalkulatorem mocy zasilaczy na stronie Enermax.
Procesor wybrałem z myślą o ewentualnym odblokowywaniu, jak również poczytałem troche rankingów i wypada przyzwoicie - OC jeżeli będzie to na pewno nie wielkie z racji obudowy.
Gry będąuruchamiane w fullHD z racji tego, iż zestaw podpięty będzie pod 40’’ LCD TV.
Obudowa wcale nie jest mała, miałem mozliwość zobaczyć jak to wygląda na żywo - mieści sporo ale trzeba odpowiednio poukładać kable aby był jakikolwiek ruch powietrza - stąd padło na modularny.
Co do mojej informacji o zasilaczy wygląda że jest dobry… więc chyba się pomyliłem. Więc pewnie wprowadziłem w błąd. Oczywiście sry.
Tylko że magistrala jaką procesor nie podkręcony pracuje jest dużo mniejszy niż ta 1066, więc to wydatek w błoto, nawet zwykłe 800mhz są wstanie pracować o ok 50mhz wyżej, więc przy BE to dużo nie trzeba podkręcać. Więc dopóki się nie podkręci hardcorowo procesora różnica między 800 a 1066 jest 0% a cena zawsze wyższa.
Witam, zamierzam zakupić nowy komputer, moglibyście złożyć jakiś fajny?? cena średnia to tak z 2700 zł moze dojść do 3000zł, chodzi o sam komputer, bez monitora, myszki klawiatury…
Komputer ten będzie służył do gier i przeglądania stron internetowych, najlepiej jakby komputer posiadał z 3gb ramu(moze być 4), karta graficzna raczej radeon jakiś bo do geforce nie jestem przekonany, a co do procesora to nie wiem czy 2 czy 4 rdzenie :):), Z góry wielkie dzięki
Potrzebuje pomocy, szukam dobrego zestawu(ram,dysk twardy, procesor,karta graficzna,płyta główna )bez obudowy, napędu, nie wiem tylko czy zasilacz 350w to uciągnie, jak nie to podajcie jakiś. Cena do 1200-1400 zł. Z góry dzięki
W zestawie który Ci podałem weź tylko 2GB pamięci RAM i zamień kartę grafiki na Gigabyte Radeon HD5770 1024MB DDR5 /128bit/ 2xDVI/HDMI/DP - 499zł , teraz Twój zestaw bez zasilacza wynosi : 1254zł , za zaoszczędzone pieniądze kup : Seasonic S12II-380 380W 80 Plus Bronze - 199zł. Seasonic S12II-380 jest zasilaczem dedykowanym nowoczesnym komputerom czerpiącym większość mocy z linii +12V. Łączna obciążalność linii +12V to 324W czyli ponad 85% całkowitej mocy zasilacza. Jest to ważne zwłaszcza jeżeli posiadamy prądożerną kartę graficzną, lub planujemy podkręcić procesor.Bardzo dobry i cichy zasilacz…Razem Twój zestaw wyniesie : 1453zł…Na marginesie dodam że TDP procesora AMD Athlon II X3 445 to 95W a karty graficznej Gigabyte Radeon HD5770 1024MB DDR5108W co w sumie Ci daje : 203W czyli masz jeszcze 121W w zapasie
No nie wiem czy jest sens tak “obcinać” ten komputer, sporo straci na wydajności. IMO lepiej uzbierać na zasilacz i kupić chociażby tego GTXa, a 4GB RAMu później.
Prosiłbym o zaproponowanie zestawu komputerowego do 2000 zł oraz dodatkowo monitor w cenie 300-400 zł. Przeznaczenie komputera to tylko i wyłącznie gry. W cenę zestawu proszę uwzględnić system Windows 7.
System od razu bierz 64 bit, na razie 2GB RAM, najwyżej za jakiś czas dołożysz jeszcze jeden moduł.
Ceny esc.pl
Jeszcze nagrywarka, lekko przekroczy budżet, ale jak komp ma być do grania to bym dołożył do GTX460, jak kupisz Radeona HD5770 to się zmieścisz w 2 tyś.