Z tego co wiem, to ten zasilacz nie jest najwyższych lotów, a za 20zł więcej można mieć naprawdę dobry sprzęt. IMO warte dołożenia.
Te 92 stopnie to raczej rdzeniu nie szkodzą, ponieważ karta jest do tego przystosowana.
Jeśli chodzi o głośność chłodzenia, to bardzo duża większość posiadaczy twierdzi, że jest mile zaskoczona, sądziła, że będzie gorzej. Mity o nie wiadomo jakiej głośności były po pierwszych testach, pierwsze rewizje, pierwsze sterowniki, pierwsze BIOSy…
Jak będzie przypływ gotówki to w Proline był MSI GTX 470 Twin Frozr II za 950zł, ale tymczasowo (pewnie) go nie ma, a z innych konstrukcji to Gigabyte SOC lub Zotac AMP! Edition, obydwie za około 1050zł i będzie cisza i spokój…
Jaką ma wadę, szukając informacji o zasiadkach nie znalazłem poważnych wad L7.
GPU wytrzyma do 120-140 st, ale kości pamięci które od GPU będą się nagrzewać tolerują temp do 70 st, nowe luty BGA bez ołowiu przy nagłym stygnięciu mają skłonności do pękania. Jak się bierze taką kartę to tylko z dobrym chłodzeniem i dobrze wentylowaną obudową.
Zestaw ma kiepski zasilacz, dysk z awaryjnej serii, model karty, ramu nie znany, do 1200 zł nie da rady złożyć kompa do nowych gier z normalnych części, masz jeszcze jakiś bufor gotówki lub czy możesz coś przełożyć ze starego kompa np obudowę, nagrywarkę?
Co do tego kompa do 1200, to kumpel z mojego konta posty pisze, potem zapytam to napisze co i jak
A co do tego za 2700, to do nividii to niebardzo, wole ciut słabszą kartę mieć ale do radeonów jakoś jestem przekonany mam już parę komputerów z radeonami i wszystkie działają bez zarzutów a jak miałem nividiie to było z nią sporo problemów i koledzy też mieli :), Wielkie dzięki za ten zestaw komputerowy :) wesołych świąt
Jeśli Radeon to bierz tą wersję 5850 Gigabyte OC, co podał Kliszka lub szukaj HD 5870, jeśli nie boisz się używek to bierz z Allegro, może na gwarancji wyrwiesz nawet. Karta będzie ciut wydajniejsza od GTX 470.
Nie chodzi o poważną wadę, tylko po prostu z tego, co wiem to Corsair jest robiony na lepszych komponentach. Na 12V ma dużo, 492W, więc IMO dołożenie 20zł jest jednak opłacalną opcją
Witam chciałbym się dowiedzieć czy Scythe Mugen 2 będzie pasował do płyty głównej MSI 870a-G54 wydaje mi się jakieś szersze rozstawienie śrubek i nie jestem pewien proszę o odpowiedz z góry dziękuję.
A i żeby nie zakładać nowego tematu piszę tutaj ta płyta obsługuje pamięć 1333mhz wyżej tylko po OC a ja mam G.Skill 1600mhz będą działać ? czy muszę wymienić na 1333mhz ? bardzo bym nie chciał tego robić a procesor amd phenom II x4 965 BE.
Składam dla kolegi komputer do gier, jeden ma być do 4000zł, drugi do 3000zł. Jeszcze nie wie jaki będzie miał do dyspozycji budżet. Na ESC do 4k złożyłem coś takiego:
A jeśli chodzi o zestaw do 3k:
Może macie jakieś propozycje? Kolega na komputerach się za bardzo nie zna, więc OC nie będzie (a nawet jeśli chciałby, to zanim bym mu wytłumaczył… :P, więc nie). Po prostu zakładam, że komputer i gry mają dla niego działać i się nie zacinać.
Co sadzicie o tym zestawie? Ma sluzyc do internetu, photoshopa i jeszcze innego programu - otwarte jednoczesnie. Podalam w niektorych 2 opcje, bo nie wiem co lepsze - poradzicie?
Procesor: AMD Athlon II X3 445 /3.1GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3 lub AMD ATHLON II X4 640 BOX
Witam mam jeszcze jedno pytanko podłączyłem dzisiaj nagrywarkę lite-on pod płytę główną msi 870a-G54 i po wciśnięciu przycisku wysuwa się i od razu chowa po odłączeniu kabla SATA i zostawieniu samego zasilania wysuwa się i już się sam nie chowa działa dobrze co może być przyczyną ? nie mam włożonego procesora jeszcze tylko sprawdzałem
Ten zasilacz po 350zł?! Za 270zł masz w ESC.pl Obudowa też jest taniej. Spróbuj złożyć to samo na ESC (oprócz grafiki, bo tam 100zł droższa), i zobacz czy Ci wyjdzie taniej. Jeśli tak, to zamów z Proline grafikę, a resztę z ESC. Z przesyłkami Ci wyjdzie taniej. A jak wyjdzie droższej, to wszystko zamów z Proline, a zasilacz z ESC - również będzie taniej. Bo za tyle pieniędzy to już można dostać coś dużo lepszego
Witam mam jeszcze jedno pytanko podłączyłem dzisiaj nagrywarkę lite-on pod płytę główną msi 870a-G54 i po wciśnięciu przycisku wysuwa się i od razu chowa po odłączeniu kabla SATA i zostawieniu samego zasilania wysuwa się i już się sam nie chowa działa dobrze co może być przyczyną ? nie mam włożonego procesora jeszcze tylko sprawdzałem
– Dodane 09.12.2010 (Cz) 22:51 –
dobra zapomniałem że samo czynnie się resetuje bez proca i to chowało napęd
Ale ok rozumiem o co Ci chodzi, ale sklepy też oferują złożenie komputera jeśli u nich wszystko kupujesz-gotowe “pudło”. Ja np kupując w www.arest.pl podczas składania zamówienia miałem wybór albo wszystko osobno zamówić albo żeby sami mi poskładali, a to nic nie kosztuje, nie płacisz nic za składanie komputera. Firma esc tez oferuje złożenie komputera.