Wybór komputera - Zestawy komputerowe

Ewentualnie coś takiego:

Intel Pentium G6950 /2.8GHz, 3MB, LGA1156, BOX/ 339zł

Gigabyte H55M-S2 /intel H55/ 265zł

I-BOX Force 2105 (b/z) 79zł

Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F4 139zł

Samsung SH-S223C SATA (black) 90zł

A-Data 2GB 1333 CL9 80zł

Corsair 430W [CMPSU-430CXEU] 165zł

Razem: 1157zł

2rdzeniowy nehalem bez ht pod nazwą pentium będzie w większości przypadków bardziej wydajny od tego x3, a w razie oc ma większy potencjał od athlona. Grafika zintegrowana z 880g jest co prawda nieco lepsza, ale w ogólnym rozrachunku myśląc o tym zestawie platformie do dedykowanej grafiki stawiałbym na intela jednak. Na sb nie ma niestety sensu czekać bo zanim pojawią się w tej cenie platformy s1155 minie pewnie wieleee miesięcy, jeśli w ogóle nasz mistrz intel zdecyduje się na sprowadzenie piaskowego mostu do tak plebejskiego rynku :wink:

Ok, czyli muszę jednak kupić kompa za 1200 zł. Zanim zapadnie ostateczna decyzja, co jest lepsze X3 z konfiguracji Kliszki czy Pentium z konfiguracji Mariosti? Nie będę miał problemów ze sterami pod Ubuntu?

A teraz ja potrzebuje kupić gotową skrzynkę. Kwota: ok. 2000zł. Chciałem kupić taki zestaw: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerow … 1?page=0,5 ale kolega nie chce na allegro po kolei części zamawiać. Może ktoś dać link do dobrej gotowej skrzynki? Koledze komputer raczej potrzebny do grania, więc nie jest potrzebna niewiem jaka ilość ram.

Witam. Chcę zakupić zestaw komputerowy All in One. I zastanawiam się nad Sonym i HP. Sony w podobnej cenie oferuje lepsza karte graficzna, więcej pamięci jak i nagrywarke BluRay,a HP ma tylko odtwarzacz BluRay, ale za to lepszy procesor i7 no i ładniejszy wygląd.

Pytanie które mam do Was to czy te komputery sprawdzają się dobrze jako centrum rozrywki w domu, czy można bez ścinek oglądać filmy w Full HD, grać w miarę nowe gry komputerowe no i jak wygląda praca na takim komputrze, tworzenie wideo, Video Chat itp… Do ceny nie mam zastrzeżeń, bo mamy do użytku ekran dotykowy, komputer zajmuje 5x mniej miejsca, praktycznie 0 kabli i do tego jest stylowy. A jeśli ktoś ma zamiar napisać że za 5 lat ceny będą mniejsze i lepiej kupić zwykła skrzynkę, proszę niech lepiej nic nie piszę (już miałem takie odpowiedzi na innych forach, na których nie uzyskałem pomocy =()

A tutaj są modele które mnie interesują - oczywiście jak macie coś lepszego to ślicznie proszę o linki.

HP AIO

Sony AIO

Witam,

Potrzebuje pomocy w złożeniu komputera do 600zł wychodzi na to że grafika będzie zintegrowana i ewentualnie bez napędu. Komp będzie służył wyłącznie do gry counter-strike 1.6. Dałoby radę coś takiego złożyć? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Procesor: Intel Pentium IV 3 GHz

Karta Graf: Radeon 9600 SE 128 bit / 256 MB

Plyta Glowna: MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio)

Pamięc: 2,5 GB 2x1 GB , 2x 256 MB

Dysk: S-Ata 160 GB

Napęd: Nagrywarka DVD firmy LG

Karta dzwiekowa i sieciowa zintegrowana

Mój komputer który będę wymieniał na AIO , jesteś zainteresowany?

to wreszcie kolega chce ,czy nie chce zamawiać części na Allegro

Nie jestem

Nie chce części, chce złożonego już kompa.

W temacie na ppc masz bezpośrednie linki do sklepu esc.

Dzięki wielkieTobi. Nie zauważyłem. :slight_smile:

AMD Athlon II X4 645 /3.1GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/ - 399zł ,

MSI 870-C45 /AMD870/ - 239zł ,

A-Data 4GB (2x2GB) 1333MHz CL8 Gaming - 199zł ,

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 - 149zł ,

Samsung SH-S223C SATA - 90zł ,

Fortron FSP500-60APN 500W - 169zł ,

I-BOX Orion 320TB - 99zł ,

Arctic-Cooling F8 - 20zł ,

Palit GeForce GTX 460 SE 1GB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI - 599zł .

Razem : 1963zł .

P.S - wszystko dostępne w http://www.esc.pl . - jeżeli zamówicie u nich złożą Wam kompa za darmo i dostaniecie na wszystko gwarancję . To zestaw do 2000zł ,jeżeli jednak zasób portfela Wam na to pozwoli to proponuję :

AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/ - 530zł ,

MSI 870-C45 /AMD870/ - 239zł ,

A-Data 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 Gaming - 190zł ,

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 - 149zł ,

LG GH22NS50 SATA SecurDisc - 99zł ,

Fortron FSP500-60APN 500W - 169zł ,

Aerocool VS-9 - 175zł ,

2 x Arctic-Cooling F12 PRO PWM - 60zł ,

Vertex3D Radeon HD6850 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP - 659zł . bądź EVGA GeForce GTX 460 SC 768MB DDR5 /192bit/ 2xDVI/mHDMI za 630zł ,

Razem : 2270zł lub 2241zł

Witam czy ta karta jest nie godna uwagi??? Vertex3D Radeon HD6850 1GB DDR5 /256bit coś z nia nie tak??? bo widzialem tu w temacie ze kipepska karta graficzna… a ja ją właśnie zamowilem i teraz sie zastanawiam czy nie popełniłem błedu??? jest to karta nierf czyli mogłbym kupic na nia jakieś wydatniejsze chlodzenie prawda??? bo coś czytałem o tej karcie i podobno troche głosna jest ale nie wiem jak z temperaturami… wiec dobrze zrobiłem z zakupem karty tej firmy??? :o :o :o :o :o

Dobrze zrobiłeś, bo mogłeś zapłacić 100zł więcej i dalej mieć głośną kartę, a tak zaoszczędziłeś sporo pieniędzy. Jeśli będzie dla ciebie za głośna to zmodyfikujesz chłodzenie i po kłopocie. Samo pcb w tych kartach jest referencyjne więc zasadniczo te karty są identyczne…

Czyli jestem już pewniejszy DzIęKi :slight_smile: =D> =D> =D> a teraz takie pytanie jakie chłodzenie bedzie na te karte posowało:) to już trudniejsza sprawa jak myślę bo patrzyłem na allegro i lipa tylko na hd 6870 cos bylo… a nie mam pojęcia czy rozstaw otworów bedzie taki sam żeby zamontować to chłodziwo:) heh cena też tego nie jest mała to http://www.aac.com.pl/arctic-cooling-accelero-xtreme-plus,produkt,916.html hmmm bedzie pasować???

Najpierw zobacz jak dojdzie karta, bo teraz to nie ma sensu. Jak będzie głośna to zmienisz chłodzenie, jak nie to nie ma sensu tracić gwarancji, a do ekstremalnego OC się chyba nie przymierzasz?

heh ekstremalnego OC to dużo kasy mi jeszcze brakuje :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: poazatym brałbym lepsza grafike jak cos:) hihi ale nie stac mnie:) musialbym chyba WC zakupic:) nie no teraz na poważnie chciałbym aby było w znośnie przy tym zestawie jaki posiadam:) a właśnie jaką bude do tego polecacie??? byle nie za droga:0 tak max 250 z przesyłką :slight_smile: tem magnum jest sporj wielkości i nie wiem jaką wybrać tak żeby było chłodno w niej bo teraz to mam stara obudowe bez klap i plastików sama rama :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To bardzo możliwe, że będzie znośnie i bez zmiany chłodzenia :slight_smile:

Do 250zł to powinieneś wyrwać Cooler Master CM 690, posiadam i fajna obudowa. Sporo miejsca i przewiewna, najgorszy mankament to chyba miejscami słabej jakości materiały i spasowanie :wink: Mam Mugena i się mieści bez problemu.

Pozdrawiam!

ok dzieki:) a ta zasilka napewno to uciagnie? Bo troche mocy potrzeba na ten zestaw

Uciągnie. :slight_smile:

Pozdrawiam.