Wybór laptopa do 200 zł

Jaki laptop wybrać w cenie 200 zł?
Ja wybrałem Lenovo ThinkPad T61, kosztuje jakieś 130 z, więc mógłbym jeszcze wrzucić dysk ssd, i swoją kostkę ramu 2GB, w sumie wydaję mi się że CS:GO odpaliłby się na minimalnych ustawieniach w 30 fps.

Kradziony. Za 200 zł… no 15 letni sprzet? To się za dzień rozleci, a o grach zapomnij. Szczególnie csgo w 30fps… Poniżej 60 to nie masz nawet co odpalać. :wink:

Czekam na temat: laptop za 50 zł.

T61 jest bardzo solidnie wykonany i przeżyje większość złomu z marketu. Daj sobie z nim spokój jako sprzęt do grania. Grafika w nim nie da rady w nic pograć.

Współczuję ci mocno jeżeli nie mozesz wydać więcej pieniędzy niż 200 zł na laptopa. Jeżeli to nie jest trolling to tym bardziej wzgardzam kolesiem z tutejszego forum który chce laptopa wartego 7000 zł dostać z dotacji.

1 polubienie

Ok, ale ja naprawdę nie mam większego budżetu, nie chcę na nim grać, tylko napisałem że “wydaję mi się”. Skoro wam to nie pasuje, to weźmy większą półkę cenową, 500zł co wy na to? Tylko, że teraz musi płynnie chodzić CS na minimum 60 FPS.

obczaj ten filmik.

Passmark procka 4000, passmark GPU 1000 i masz swoje 60 FPS. :slight_smile:
Oczywiście do 500 zł nie dostaniesz nic takiego.
Jeżeli chcesz laptopa do netu i filmów, rzecz jasna nie FHD, to ten za 200 pochodzi … chwile nim padnie. :wink:

Jak juz T61 to wersja koniecznie T61p czyli z grafiką FX lub Quadro od Nvidia, wersja bez P jest na Intel X3100. Były też wersje z różnymi LCD czyli z zwiększoną rozdzielczością i tylko takie należy zakupić. SSD coś tam da :). W gry nie gram ale ten sprzęt jest bardzo solidnie wykonany i przeżyje każdy marketowy złom. Ważne jest po zakupie zrobić pełną konserwację układu chłodzenia z wymianą past. Żaden sprzedawca tego na allegro nie robi bo szkoda mu czasu i kasy na taki zabieg. Za 500 zł nie powiem niech się gracze wypowiedzą. Zasada jest taka, kupująć używany szukamy z serii biznesowych ( lepiej wykonane) i najlepiej z gwarancją. Za 500 zł to może pokuś się na stacjonarny tu jest dużo większe pole do popisu a i rozbudować można. Jak z Lublina jesteś to dam ci za friko taki komputer ( do 200 zł) ale sam go sobie złożysz pod moim nadzorem :). Mam dużo cześci gratisów u siebie w serwisie tylko trzeba osobiście bo inaczej nie rozdaję. Jak ktoś mnie zna to wie :slight_smile:

No ten złom też się psuje, a nawet jeśli nie to jest to przycisk do papieru przez wydajność. SSD ma przyciętą wydajność przez sata stare, a procek core duo dławi się przy youtube. :wink: Każdy laptop będzie kiedyś złomem, i złom z marketu i ultra wytrzymały biznesowe pudło. :wink:

Ja mając budżet 500 zł laptopa na pewno bym nie kupował. Jak już to stacjonarkę. Ale najpewniej wstrzymałbym się i kombinował jak dołożyć drugie 500 zł. (na przykład pożyczka w banku itp)
Za 1000 zł można z używanych części złożyć sensownego desktopa a i lapka można bardziej przyzwoitego kupić.

Tu wątkotwórca nie ma kasy ale za 500 zł zbuduje z używanych części niezłą podstawę do przyszłej rozbudowy. Płyta s.1155 jakiś Core, 4/8GB DDR3,tania grafika, zasilacz, obudowa już kupi. Za 1000 zł można kupić w zasadzie nowy komputer po taniości.NIe musi od razu kupować SSD, 30 zł kosztuje 500GB HDD, napęd niepotrzebny.

Oj nie, tego już nie rozbudowuje się. Szczególnie kupionych po taniości poleasingowców….

O grach raczej nie ma co patrzeć w tej cenie.
Dell E7440
Dell Latitude E5440

Gadasz Pan głupoty :), nie pisałem o poleasingowym sprzęcie. Jak ktoś nie ma kasy to nic nie poradzisz, trzeba kombinowac a s.1155 nie jest jeszcze taki zły, mówimy tu o CS:GO. Sam mam s.1155/3570/16GB/RX570/SSD1TB i każda gra dzieci idzie na FHD w wysokich detalach.Wiedzin 3, WoT i BF. Nie zmieniam kompa bo szkoda kasy bo mi czy dzieciom wszystko działa idealnie i szybko.Dlatego zaproponowałem na s.1155. Spokojnie wątkotwórca w 500 zł się zmieści i będzie zadowolony.

Posiadasz przyzwoita kartę graficzną RX570, tu zintegrowana grafika z modeli biznesowych do 500 zł, nie ma do niej nawet startu.

… i tak i nie.
Jeżeli masz, to fajnie. Jednak jeżeli masz kupić taki złomek do gier, to kup nowy.
No bo za nowy zasilacz, za dysk, za obudowę (te biurowe mogą karty nie pomieścić) jeszcze wydasz drugie tyle i zostaniesz z 10 letnim sprzętem który w każdym momencie może się rozlecieć i 12 miesięcy nic tu nie pomaga.