Wybór między dwoma modelami aparatów foto

Na wstępie przepraszam, że zawracam głowę dość popularnym tematem. Od kilku dni zastanawiam sie nad wyborem aparatu kompaktowego i nie wiem na który się zdecydować. W końcu został chyba wybór między tymi dwoma modelami:

Canon A720 IS - > 613.oo zł

Fuji FinePix S5800 - > 670zł

Canona mogę od razu obejrzeć i kupić na miejscu, Fuji nigdzie w sklepach nie znalazłam, pozostaje jedynie zakup przez sklep internetowy.

Naczytałam sie opinii, obejrzałam zdjęcia i … dalej mam dylemat. Od razu zaznaczam, że profesjonalnie fotografią się nie zajmuję, ale wolałabym żeby aparat miał możliwie najlepsze, w tym przedziale cenowym, parametry. Myślałam też o obsługującym format RAW, ale tu już chyba trzeba wydać sporo kasy. Proszę o odpowiedź, za dwa dni wyjeżdżam dość daleko i zależy mi na szybkim kupnie.

P.S. Ewentualnie jeszcze taki: Canon SX 100 IS CZARNY, z tym, że czytałam dość dużo niezbyt pochlebnych opinii, nie wiem jak przekładają się na rzeczywistość.

Wybrałbym Canona.

Jak masz ograniczenia kasowe to szkoda się napalać - ewentualnie rzuć okiem na Panasonica.

Tak w ogóle to rzeczy niepsujących się nie ma - problemem jest tylko ilość awarii.:mrgreen: