Wybór odpowiedniej karty graficznej do parametrów komputera

Witam. Mam problem. Zastanawiam się nad wyborem karty graficznej do mojego komputera. Mam na oku trzy: PALIT GEFORCE GT520 2048MB 2GB DDR3 DX11 LP BOX , GeForce 8600GS 512MB FV GW24 oraz GEFORCE 9800 GT 512MB DDR3 PCI-E 2xDVI S-VIDEO. I zastanawiam się którą wybrać i czy będzie w pełni wykorzystywana przez komputer. (Aktualnie posiadam GeForce 6600)

Parametry komputera:

System - Windows Xp Professional SP3

CPU - Intel® Core2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz

RAM - 2.1 GB

Płyta główna - Gigabyte GA-EP31-DS3L v1

PS Myślałem też o zmianie monitora. Aktualnie posiadam LG Flatron L1717S

A w jakie gry zamierzasz grać - pierwsze pytanie jakie się nasuwa przy wyborze karty :?:

1sze pytanie to napisz jaki masz zasilacz, marka i moc

Każdemu nasuwają się inne pytania, ale np. po co ma wywalać, np. 500zł więcej skoro i tak nie będzie z niej korzystać, zasilacz może obsłużyć dużo :stuck_out_tongue:

tobiaszewski ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku zmien.gif

Pod ten procesor - GEFORCE 9800 GT

Z zasilaniem nie powinno być problemów.

9800GT pobiera 110W więc potrzeba markowego 400W zasilania

W odpowiedzi na powyższe pytania:

Mam zamiar grac w gry takie jak: CoD MW3, Mafia 2, itp. (jeżeli by się dało to nawet w Assasinss Creed Revelations)

zasilacz - modecom hedy 400w atx 2.2