Witam, otóż, nie mogę sie zdecydować którą płyte główną brać, mam 2 do wyboru:
GA-Z68P-DS3 i asrock p67 pro 3 …
Planuje sobie kupić do nich i5 2500K, no i tylko problem, którą Płytę wybrać
Czekam na opnie
Witam, otóż, nie mogę sie zdecydować którą płyte główną brać, mam 2 do wyboru:
GA-Z68P-DS3 i asrock p67 pro 3 …
Planuje sobie kupić do nich i5 2500K, no i tylko problem, którą Płytę wybrać
Czekam na opnie
Tę pierwszą! Większe możliwości “regulacyjne”.
Ja polecam Asrocka, posiadam tą płytę i nie znalazłem żadnych wad. Dobre chłodzenie sekcji zasilania, bogate wyposażenie. Dla płyty wykręcenie 4.8 to nie problem
A może jakieś głębsze uzasadnienia
Tzn, napisałem tego posta bo mój kolega mówi że ten Asrock może mieć coś nie tak z BIOS’em, tzn chodzi mi o ten UEFI, a po drugie to to że ta płyta może mieć schizy z portami USB.
I tutaj pojawia sie moje drugie pytanie, czy są jakieś inne płyty główne które posiadają ten bios? Bo z tego co wiem to Win 8 z tym UEFI będzie włączał sie w 3sek, czy jakoś tak, ale mniejsza o to…
Jak napisałem na początku, Gigabyte z tego co również wiem, nie wydaje płytek z uefi, dlaczego? Bo może ma jakąś wadę? No nie wiem… Wiem natomiast że ludzie chwalą tego ASRock’a P67 Pro3
Teraz większość nowych płyt jest z Uefi, nie wiem czy może mieć schizy (prawdopodobnie nie bo dużo osób ją kupiło a nikt się nie skarżył) ale ja nie posiadam żadnych problemów z USB.
Już to widzę jak windows 8 będzie się włączał w 4 sec…
Deweloperska wersja na HDD i BIOS-ie mi startuje w kilkanaście sekund - o wiele lepiej, niż 7-demka. Nie pisze przy jakich warunkach - ale SSD + UEFI - nie wyśmiewałbym tak szybko.
A ten Gigabyte? Trochę sie nie orientuje w Biosach, więc nie będę sie na ich temat wypowiadał, ale czy są jakieś większe różnice?
Doczytałem jeszcze że ten efi ma wbudowany DRM, co mnie bardzo martwi.
Wie ktoś o tym?
DRM (Digital Rights Management) to system kontroli, który ma zapobiegać wykorzystaniu cyfrowych danych (np. aplikacji) niezgodnie z rolą wydawcy.