1055T nie widzę w wersji z TDP 95W. Czy poradzą sobie z najnowszymi grami… To już jest stara technologia i radzi sobie ok, aczkolwiek nie oczekiwałbym wielkiej wydajności. W połączeniu z karta Nvidii będzie znośnie, aczkolwiek myśl już o wymianie platformy w najbliższym czasie.
Jakbyś sprawdził to wiedziałbyś, że w każdej rewizji ten procesor jest obslugiwany - ewentualnie trzeba wykonać update Biosu. Nowa rewizja płyty nie oznacza nagle, że dochodzi obsługa nowego sprzętu, ktorego stara rewizja nie była w stanie obsłużyć nawet po aktualizacji Bios.
Płyta nie obsłuży. Procesory do max 95W, 1090T ma 125.
Kto Ci powiedział, że masz AM2? Podałeś model płyty głównej - na stronie producenta napisano, że to AM3, procesor, który masz zamontowany jest pod podstawkę AM3 tylko i wyłącznie. Masz złe informacje o swojej płycie.
Właśnie zastanawiałem się co oznacza ten Socket M2. Nie wiem skąd to info się wzięło, ale szukam po sieci i niczego o M2 nie mogę znaleźć.
Powiem Ci tylko tyle, że przesiadka z Athlona na Phenoma - nawet o tej samej liczbie rdzeni/wątków da Ci skok wydajności, a co dopiero przesiadka na Phenoma II x6.
Problemem jest przestarzały procesor a nie grafika. Ja nie wymagam, aby każda gra działała na ULTRA ustawieniach. Wystarczą średnie, ale stabline 40-60 fps.
Głownie grywam w Arme3 która wyciska ostatnie soki z tego procesora dlatego miałbym zamiar go wymienić.