Mam problem z neostradą. Posiadam modem/router TP-LINK TD-W8951ND. Jako, że mieszkam w domu to urządzenie jest za słabe… Połączenie przez wi-fi jest zrywane co około 2 minuty… Zdarza się, że przez dłuższy czas mogę nacieszyć się niezrywającym się bez przerwy połączeniem ale raczej moja radość nie przekracza 15 minut…
I teraz moje pytanie: Jaki router/modem wybrać by współpracował z Neostradą, podkreślam w domu jednorodzinnym (parter, piętro ! ), w domu posiadam 4 komputery (1 pc, 3 laptopy) oczywiście rzadko wszystkie 4 korzystają z Internetu w tym samym czasie, dobrze by było by współpracował także z ps 3 na tym samym piętrze co router/modem (w niedługiej przyszłości także ps4), smartphon’em ?? Chciałabym się zmieścić w cenie około 250zł.
Witam! Poszukuję jakiegoś w miarę taniego routera do internetu z Netii 50 Mb/s ADSL. Proszę o pomoc ponieważ nie znam się na tym, a zależy mi na WiFi. Router, który dostałem od operatora to jakiś zwykły, przewodowy szmelc marki Technicolor. Z góry dziękuję za pomoc.
Witam. Na początek powiem, że mnie ze mnie laik i proszę o wyrozumiałość i takie tam. Otóż posiadam modem USB E352 bodajże z kartą Orange, ale co się okazało, że jest to jakaś karta sim nowej generacji i nie można wyłączyć w niej weryfikacji pinowej. Trochę to chore i pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, bo nie ma to dla mnie żadnego sensu, ale do rzeczy. Chciałbym kupić router, do którego mógłbym podłączyć ten modem, z którego korzystałby komputer, tv i PS3. Czy możliwe jest kupno takiego routera? Nie ukrywam, że zależy mi na cenie. Nie jestem zbytnio oblatany w cenach, ale powiedzmy 100-150 zł, a jak mniej to oczywiście jeszcze lepiej. Jest to modem 3G dodam, maksymalnie 44 MB/s chyba, a wszystkie urządzenia będą się znajdowały w jednym pokoju. Jakie modele routerów polecacie?
Witam. Posiadam internet 100Mb /s po swiatlowodzie z dialogu. Od modemu mam kabel Ethernet pod kompa. Chciałbym wykorzystać modem który został mi z Neostrady vdsl i podłączyć go pod ten modem który obecnie posiadam. Jest to wogole możliwe?
Chcę u siebie w domu założyć sieć wifi i poszukuje dobrego routera . Zastanawiam się nad dwoma routerami ASUS RT-N12E i TP-LINK TL-WR841N co o nich sadzicie ?
Może polecacie jakieś inne (do kwoty 100zł) ?
Mam internet radiowy 4Mb.
Zależy mi na mocnym zasięgu na łatwej instalacji i na niezawodności.
Witam wszystkich. Mam dość spory problem i mam nadzieję, że grono specjalistów mi pomoże. Otóż, mam w domu 3 komputery (2 laptopy i stacjonarkę) obsługiwane przez Netię na łączach TPsy. Poszukuję routera, który da mi możliwość ręcznego ustawienia prędkości na adres MAC (jednemu z laptopów). Mam takiego jednego szkodnika, któremu z 6mb chcę przydzielić 100kb/s. Czytałam sporo o różnych modelach. Moją uwagę przykuł ten: http://www.morele.net/router-airlive-g-wireless-broadband-router-4xlan-1xwan-broadcom-open-source-wl-1600gl-211304/ - niedrogi + Tomato i pewnie bym miała co chcę (chyba?). Ale z jakichś przyczyn, nigdzie nie mogę go wyniuchać. W sklepach albo nie ma na stanie, albo “Daj znać jak będzie na stanie” i tyle. Na Allegro też wieje pustkami.
Jakby ktoś mógł pomóc, to kłaniam się do samych nóżek.
Za tydzień będę w stanach i planuję tam wtedy zakupić najnowszy router Linksys wrt1900ac. Jako, że posiadam neostradę z routerem bez trybu bridge chciałbym zakupić coś taniego co posłuzy tylko do łączenia z neostradą. Co byście mi polecili.
Szukam ruter na zastępstwo Livebox 2.0 (słaby zasięg), szukam czegoś z bardzo dobrym zasięgiem nawet przez ściany, stabilny i bezpieczny. Cena do 300zł.
Poszukuję routera do Netii. Cena do 150zł. Nie mam specjalnych wymagań, jedynie co to zasięg, który powinien być na przyzwoitym poziomie. Co możecie mi polecić?
Te droższe mają podobny soft oraz specyfikacje techniczną. Różnią się jedynie odatkowymi funkcjonalnościami jak np wejśćie USB i możliwość skonfigurowania dysku sieciowego.
Szukam dobry router pod ADSL Orange chodzi mi generalnie żeby nie tracił zasięgu jak obecny TP-LINK TD-W8901G i docierał do każdego zakamarku domu (300 m2) oraz działki 16 arów.
Co będzie podłączone pod sieć? Najczęściej komputer stacjonarny i laptop, a w jakieś maksymalne obciążenie to:
3 smartfony
1 tv
2 laptopy
1 komp stacjonarny
1 tablet
Oraz po USB brother dcp-145c i dysk zewnętrzny.
Zależy mi żeby też łatwa konfiguracja była. Cena bez ograniczeń zakup na lata także chce coś porządnego kupić.
Z tego co już wybrać coś wartego uwagi:
Netgear DGN2200
Asus DSL-N12U
Asus DSL-N55U
D-LINK DSL-2750B/E
TP-LINK TD-W8968
Internet orange adsl annex A teoretycznie do 10 Mb/s w praktyce
Cześć. Mam Neo Fiber 40 + router DGT, będę zmieniał na Fiber 80 i wciskają mi Funboxa lub Liveboxa. Co alternatywnego z routerów pod ten typ łącza i szybkości polecacie, cena do 400zł? Dobrze, żeby router obsługiwał większe szybkości, bo szykuje mi się przeprowadzka, a na nowym tam łączu “lata” 200Mb