wiktorex22, Do internetu radiowego najlepszy (moim zdaniem) będzie router AirLive G.DUO.
Pozdrawiam!
wiktorex22, Do internetu radiowego najlepszy (moim zdaniem) będzie router AirLive G.DUO.
Pozdrawiam!
To jest router adsl i niestety nie widzę w specyfikacji, aby działał on jako AP Client. Możesz albo zostawić ten router i dokupić tylko AP z możliwością pracy w trybie WISP, ważne aby to było WISP, nie AP Client, bo to nie to samo i podłączysz go do routera do portu LAN, wówczas twój router pracowałby jako przełącznik, a AP pracowałby jako router, albo możesz zainwestować w nowy router, np. wspomniany tu AirLive z dwoma modułami Wifi, jeden pracuje jako AP Client, drugi jako AP. Jeśli natomiast nie zależy Ci na wydajności, to wystarczy Ci router z WDS. jest jeszcze opcja nowy router plus dodatkowy AP, ale to byś musiał rozważyć co jest dla Ciebie bardziej opłacalne.
to juz raczej jest bez roznicy czyz nie prawda???
Witam. Szukam niedrogiego routera, który moge podłączyć bezpośrednio do komputera, ale równocześnie mieć wifi. Kabel jaki posiadam to LAN.
Nie jest to internet jakieś firmy, tylko gościu w mieście założył i tak sobie kablami idzie. Pomoże mi ktos?
Witam.
Mam internet LAN (osiedlowy), w dzień mam 10mb/w nocy 20mb.
Jaki kupić dokładnie router do komputera stacjonarnego?
Routera potrzebuje jedynie do tego by mieć wi-fi w domu (do PS3, by grać przez internet).
Poza tym, że takie routery są droższe, to często z racji niezawyżania swojej ceny, nie pracują w trybie WISP, ale jeśli masz taki router i może działać jako WISP, to nie ma problemu.
Jeśli szukasz coś niedrogiego bez większych wymagań, możesz rozejrzeć się za czymś od TP Linka, np. TL WR740N.
Jak wyżej, TL WR740N, a jeśli masz jakieś większe wymagania co do routera, napisz czego oczekujesz.
Hej,
szukam routera do sieci osiedlowej z bramką VOIP, zastanawiam się nad dwoma modelami :
fritz 7170
w503v Speedport
Z tego co wiem w503v ma szybszy procesor, ale czy będzie działał stabilnie na sieci osiedlowej 35Mb/s z wykorzystaniem VOIP ? Nie chcę, aby się wieszał itp… miał ktoś z nimi do czynienia ?
Witam.
Chciałbym zasięgnąć porady co do routera a mianowicie chodzi mi o to że potrzebowałbym router który sprosta moim dwóm laptopom i PC
problem jest taki że strasznie wolno chodzi internet po mimo że UPC 25 MB/s . Mam modem UPC + swój router TP-LINK
Otóż chodzi mi o to byście doradzili mi jaki router by był najlepszy dla : -1 PC, - 2 laptopów . Tak by chodził wszystko szybko i sprawnie .
_
Mój laptop
Laptop Lenovo G780 Win7 64 bit.
Modem UPC
Swój Router TP - LINK WR740N
Brata laptop na pewno starszy ok 4 lat .
Mogę przeznaczyć ok. 200 zł
Do UPC dobry będzie np. Asus RT-N15U 300Mbps USB lub Netgear WNR3500L v2 300Mbps USB
Do tak małej ilości urządzeń to nawet najtańszy z Nką będzie dobry
Potrzebuję porady co do zakupu routera. Moim dostawcą internetu jest UPC, obecnie 120mb/s. Na ten moment mam jakiegoś Thomsona od nich i krótko mówiąc nie jest on zbyt dobry. Z sieci WI-FI obecnie korzysta TV, smartfony oraz laptop (tutaj mam też kabel) jest jeszcze kablem podłączony PC oraz w przyszłości zapewne będzie korzystał nowy Xbox Tutaj mam pytanie, na jaki router się szarpnąć, by naprawdę uciągnął to wszystko ? Powiedzmy, że budżet to ok.300zł.
Polecę Asus RT-N16 z 2 x USB z tym, że UPC musiałby Ci wymienić Thomsona na modem bo z tego co wiem to nie da rady podłączyć routera do modemo-routera Thomsona chociaż są różne opinie i byłoby poszukać informacji w necie o konkretnym modelu Thomsona.
Właśnie z tym problem, że tam jest też podłączany telefon
UPC ma modemy do internetu z gniazdem telefonicznym także nie byłoby problemu ale podaj dokładnie model Thomsona.
Router to Thomson TWG870
Możesz podłączyć do niego router.
Czyli kupuję router tam podpinam internet, a router łączę z tym modemem Thomsona ? Jakich kabli będę potrzebował ?
Internet koncentyrykiem leci do Thomsona.
Z Thomsona kablem do routera, np. tym co będzie w komplecie z routerem.
Z routera kablem Ethernet lub po WiFi do komputera.
Wszystkie kable to kable Ethernet z końcówkami RJ45
Proszę trzymać się tematu dyskusji. OTy kosz.
Ok,czyli pomimo tego, że sygnał będzie szedł przez Thomsona jego jakość znacząco się poprawi i przyspieszy do okolic 120 ?