Hej,
ponieważ mój LG GD510 dogorywa, chcę go wymienić na coś lepszego, co nie będzie mnie irytowało i doprowadzało do szewskiej pasji
Potrzebuję telefonu, który:
a)będzie w miarę wydajny; nie przewiduję go katować super grami, coś pewnie wpadnie, nie tylko do tego ma służyć, ale nie chcę by się zawieszał przy najprostszych czynnościach
b) musi mieć Wi-Fi i możliwość płynnego przeglądania internetu(żeby przeglądarka nie muliła, chyba że przez kiepskie połączenie)
c) wejście minijack 3,5 mm i dość dużo pamięci wbudowanej-do 8GB, resztę mogę mieć na microSD(no właśnie-wejście na microSD też musi w nim być )
d) dobry pojemnościowy ekran, może być rozsuwany z QWERTY jeżeli są sensowne modele tego typu
e) System operacyjny-nie jestem wybredny, niekoniecznie musi być to Android, Windows Phone nie wydaje się głupi, jednak Symbian czy iOS odpadają raczej-ten pierwszy przestarzały, drugi nie pasuje do budżetu zapewne :lol:
f) miło by było, gdyby ekran nie dawał się łatwo porysować
g) wygodne pisanie smsów, choć to raczej podpada pod ekran i ew. klawiaturę fizyczną
Szukając testów i porównań znalazłem 2 ciekawe modele z WP8- Lumia 620 lub HTC WP 8S, choć jestem otwarty na inne marki, ważne by był w miarę dobrze wykonany i nie rozpadł się w rękach.