Witam,szukam smartfona ze średniej pułki albo jakiegoś “słabszego mocarza”
Osobiście polecam LG L9. Mimo niektórych kiepskich opinii znalezionych w sieci (że zły aparat, słaby wyświetlacz itd.) kupiłam go i nie żałuję. Wyświetlacz jest super, aparat robi zdjęcia bardzo ładnie, Jedynie obudowa faktycznie sprawia wrażenie delikatnej, ale jeśli zabezpieczysz telefon dobrym pokrowcem, to nie ma problemu Co do Androida to chodzi świetnie, bez przycięć (a otwieram na telefonie mnóstwo aplikacji: Fb, Twitter, Pou, Instagram i wiele innych). Batreria jest wytrzymała, mnie przy normalnym użytkowaniu ( przez co rozumiem dzwonienie, smsowanie i słuchanie muzyki (bez grania w Pou i aplikacji społecznościowych) starcza na 3-4 dni. W zestawie są słuchawki ( do rozmów ok, ale do muzyki polecam znaleźć inny model
). Ogólnie jestem z niego zadowolona.
Pozdrawiam
Xperia S to też bardzo fajny telefonik (może już nie najnowszy ale OK) z dobrą jakością muzyki. Lumia 900 tą bym sobie odpuścił. Jak dobrze poszukasz to w Twioim przedziale cenowym znajdziesz 920 i to już świetny wybór jeśli chodzi o telefon z WP. Jeśli coś z androida to może coś z HTC? Np. One S tylko wtedy szukaj najpiej wersji z procesorem Z520e (Qualcomm MSM8260A (Snapdragon S4) o taktowaniu 1.5 GHz z układem graficznym Adreno 225). Jest również One S Z560e (Qualcomm MSM8260 (Snapdragon S3) o taktowaniu 1.7 GHz z układem graficznym Adreno 220.) ale to już mnie fajny model jeśli chodzi o parametry.
Lumia 920 podobno słabo trzyma bateria Czytałem o alternatywie dla tego telefonu: Samsung Ativ S hmmm muszę o nim trochę poczytać. Htc One S, ciężko chyba znaleźć w tej cenie ale poszukam go dziś i jutro, może coś bedzie;) Wydaje się być fajnym telefon, martwi mnie tylko czy będzie działał płynnie. Co byście wybrali Sony Xperia S czy HTC One S?
Każdy praktycznie smartfon jeśli masz go cały czas on-line i korzystasz średnio intensywnie to jest konieczność ładowania codziennie. Ja zawsze zostawiam na noc pod ładowarkę. Osobiście mam 902-tkę i baterię uważam za bardzo dobrą. Z androidami które miałem bywało gorzej. One S znajdziesz bez problemu tylko część będzie z tym gorswzym procesorem. Warto poszukać aukcji z tą lepszą wersją.
Od HTC One S lepszy jest podobno Sony Xperia SP hmmm im więcej propozycji tym większy mętlik w głowie A jakby zwiększyć budżet do dajmy na to 800zł, dało by radę wychaczyć coś lepszego :)?
Ostatnio pojawił się HTC One Max - myślicie, że jest to dobry sprzęt? Telefonem o podobnejwielkości jest Sony Xperia z Ultra - który z nich jest lepszy?
Ja bym chyba stawiał na Xperia Z Ultra To moje zdanie tylko:D
Lumie 710 i 900 skreśl - są z poprzednią wersją systemu i nie będzie już aktualizacji.
Lumia 820 wytrzymuje u mnie spokojnie dwa dni - ale ja nie jestem ciągle online. Aparat jest dobry.
Też raczej nie brałbym Lumi. Generalnie Nokii coś się nie udają smartfony. Samsung jest liderem, ale jest drogi. Stawiałabym na Xperia T lub Xperia S. Są to bardzo dobre telefony za przyzwoite pieniądze. Tutaj masz porównanie http://comperio.co/pl/telefony/sony-xperia-t-vs-sony-xperia-s.html
Pod względem ceny są praktycznie takie same. Parametry techniczne też są podobne. Trzeba rzucać monetą