Wybór solidnego pada

Witam, mam nadzieję że postaracie się mi pomóc w wyborze pada na PC.

Mam do wydania mniej więcej 120zł. Chciałbym żeby pad miał wibracje, był wygodny, łatwy w konfiguracji i obsługiwany przez większość gier.

-Rumblepad 2

-LOGITECH Chillstream (ten chyba nie ma wibracji), Aż tak mi się ręce nie pocą podczas gry, że system chłodzenia mogę uznać za jakiś większy plus. Racja, że pad od xboxa dobrze leży w dłoniach, ale odstrasza mnie brak wibracji. Jak już kupuję to wydaje mi się, że wibracje muszą być - po prostu nadaje większy klimat.

Mam takie pytanie, czy da się jakoś skonfigurować grę aby quick time eventy były jakoś wspomagane? Mam tutaj na myśli ikony pojawiające się na ekranie, który guzik mamy teraz wcisnąć pojawiał się jakoś podobnie do naszego pada? A i jeszcze jedno, domyślam się że pewnie żaden pad nie ma takiego dozowania przyciwsków L2 i R2? (fajna sprawdza przy jeździe autem do gazu).

Macie jakieś ciekawe propozycji i opinie? Opłaca się brać pada bezprzewodowego?

http://www.komputronik.pl/index.php/pro … OX360.html ten pad chyba będzie najlepszy, tylko coś czytałem że są problemy ze sterownikami.

Z góry dzięki.

Rumblepad 2 działał mi poprawnie na każdej grze w jaką grałem. Dłonie mi się na nim nie pocą, więc chłodzenia dodatkowego nie potrzebuję. Jest wygodny i wg mnie ma lepszy układ gałek analogowych. Wibracja to czasem fajny bajer. Do tego wytrzymały, solidny i ładny. Kiedyś miałem podobny dylemat i nie żałuję wyboru.

PS Tylko na kabel trzeba uważać, bo już dwa razy przerywał mi się tuż przy padzie i trochę dłubania miałem. Odradzam zatem obwijanie kabla wokół pada i odkładanie na stół tak, aby kabel zawinął się pod spód :wink:

EDIT: Acha, nie wiem jak ty, ale ja wolę grać w ścigałki na gałkach niż na jakichkolwiek przyciskach :wink:

przejściówka i pad od ps2

posiadam obecnie taki zestaw i się nie sprawdza. Ciężka konfiguracja, brak wibracji (przez przejściówkę) i do tego nie każda gra go obsługuje.

Pad od PS2 wcale taki solidny nie jest, chociaż jest wygodny, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia :wink: wydaje mi się że najlepszy byłby właśnie pad Microsoftu taki sam jak do X-Box 360 tylko wersja dla PC. Mało na nim grałem, ale miałem kiedyś Microsoft Sidewinder i służył mi wiele lat, a był mega wygodny :slight_smile: