Witam. strasznie denrwuje mnie wyóbr systemu przy odpaleniu kompa, gdyż jeden pojawił się przy instalacju systemu na innym dysku, nie dokńca rozumiem czemu. Tak czy inaczej, czy ktoś mógłby mi napisać jak pozbyć sie tego niedziałającego/niewłaściwego? tak abym nie musiał za każdym razem wciskać strzałki w dół a następnie potwierdzać tego enterem ??? z góry bardzo dziękuje
sformatuj partycje z tym nie używanym systemem… ale do końca nie jestem przekonany czy to wystarczy.
Na pewno pozbędziesz sie tego okienka wyboru gdy usuniesz oba systemy i zainstalujesz odnowa Jeden system.
ale być może ktoś zna jakiś mniej drastyczny sposób…
jak masz czas to sformatuj a jak nie to zobacz mój komputer na właściwości i na karte zaawansowane i tam jest coś takiego jak uruchamianie iodzyskiwanie i tam masz wpis scieżki a jedną którą nie chcesz używać skasuj można to zrobić też w ekspolrerze ale to już bardziej ryzykowne pa
możesz opisać troche dokładniej , jak do tego doszło
jaki system instalowałes ?? a jaki miales zainstalowany??
już dałem rade wielkie dzięki za pomoc… zrobiłem tak jak napisał uzzo. Uruchamiania i odzyskiwanie zamieniłem kolejność ścieżek (tak abym nie musiał wciskać strzałki w dół aby wybrać dobry system) a następnie skróciłem czas wyświetlania listy
jest gitarka…
a dokładniej doszło do tego gdy instalowałem system na drugim dysku… pojawił się on także na pierwszym tylko że nie działa :-x po jego wybraniu wyskakuje komunikat o braku jakiegoś pliku co jest oczywiste, gdyż system jest na innym (nie podłączonym) dysku
dzięki za pomoc
Złączono Posty : 24.01.2007 (Sro) 23:40
a system który był zainstalowany i który zainstalowałem to ten sam :clever:
Start --> Uruchom --> wpisujesz msconfig --> przechodzisz na zakładkę BOOT.INI i klikasz “Sprawdź wszystkie ścieżki rozruchu”. System sam rozpozna i usunie nieprawidłowe. Pozdrawiam
dzięki bardzo, o coś takie mi chodziło …