Wybór systemu operacyjnego

Witajcie! !!

Mam dosyć oryginalne (i może waszym zdaniem głupie) pytanie. Otóż chodzi o wybór systemu operacyjnego. Aktualnie posiadam

Vistę Ultimate 32 Bitowa (PL) i nie wiem czy jest ona odpowiednia dla mojego kompa :smiley: Podstawowe dane mojego kompa:

procek Intel Core 2 Duo 2,6GHz, ramu 4gb (chociaż pokazuje 3 :shock: ), karta graficzna GeForce 8800 GS i mój komputer sklasyfikowano na 5,2 :slight_smile: Myślę, czy pozostać przy Viscie czy może zmienić na XP-ka lub Seven-a. Co byście mi poradzili???

Będzie na nim dobrze śmigał każdy z systemów który wymieniłeś :slight_smile:

Ja bym pozostał przy Vista. 32-bitowy system obsługuje maksymalnie do 3.5GB ramu. Wprawdzie we właściwościach będzie napisane 4GB, ale ich nie obsłuży. Zmiana na XP to krok wstecz, tym bardziej, że sprzęt masz całkiem dobry. A przesiadka na Seven? To system do testów, a nie do normalnej pracy. Jeszcze trochę potrwa zanim wszystko zacznie na nim poprawnie działać.

Aha. :slight_smile: Wiecie, wolałem spytać bo niby się trochę znam na kompach ale upewnić się nigdy nie zaszkodzi :slight_smile: Teraz mam Vistę i się na razie nie skarżę (na razie śmiga), jedyny problem w tym, że niektóre starsze gry nie działają chociażby taki Re-volt. :?

Co do Windowsa Seven - jak mi wiadomo na razie to faktycznie system w wersji beta, RC a finalnej jeszcze nie ma (może się mylę, jak tak to mnie poprawcie)

Finalna wersja Seven będzie dopiero 22 października w sklepach.

Czyli się nie pomyliłem. A teraz mam pytanie co do Visty, bo na razie jednak chyba przy niej zostanę. A mianowicie teraz mam Vistę czysta, bez SP. I zastanawiam się czy warto aktualizować do SP1, SP2(bo chyba już jest bo widziałem na forum tutaj). Czy warto tracić te godziny na ściąganie tych SP???

Możesz przetestować Sevena legalnie i za darmo! http://www.pcworld.pl/news/344651/Windo … .dzis.html !Zainstaluj jako drugi system!Działa bardzo dobrze!

tracić godziny? to masz modem 56kbps? :stuck_out_tongue:

wg mnie warto, przynajmniej SP1, SP2 w sumie też ale trochę ludzi ma różne problemy po zaaplikowaniu SP2 (ale chyba u większości działa poprawnie)

Modem mam ale nie 56Kb/s :stuck_out_tongue_winking_eye: 1,3mb na łączu Netii. Tylko tak zażartowałem. Mogę spróbować SP1 tak chyba będzie najlepiej. A z Sevenem nie będę robił dziadostwa bo już tak zrobiłem jak miałem XP i zainstalowałem na innej partycji Vistę i się wszystko (hyh) stegowało, więc wolę nie ryzykować.

Zdecydowanie zainstaluj przynajmniej SP1, polecam też instalację SP2.

Dziękuję za radę, raczej z niej SKORZYSTAM. Właśnie tak myślałem żeby zainstalować jedynkę. Jeszcze tylko ściągnąć… :smiley: