Mam dosyć oryginalne (i może waszym zdaniem głupie) pytanie. Otóż chodzi o wybór systemu operacyjnego. Aktualnie posiadam
Vistę Ultimate 32 Bitowa (PL) i nie wiem czy jest ona odpowiednia dla mojego kompa Podstawowe dane mojego kompa:
procek Intel Core 2 Duo 2,6GHz, ramu 4gb (chociaż pokazuje 3 :shock: ), karta graficzna GeForce 8800 GS i mój komputer sklasyfikowano na 5,2 Myślę, czy pozostać przy Viscie czy może zmienić na XP-ka lub Seven-a. Co byście mi poradzili???
Ja bym pozostał przy Vista. 32-bitowy system obsługuje maksymalnie do 3.5GB ramu. Wprawdzie we właściwościach będzie napisane 4GB, ale ich nie obsłuży. Zmiana na XP to krok wstecz, tym bardziej, że sprzęt masz całkiem dobry. A przesiadka na Seven? To system do testów, a nie do normalnej pracy. Jeszcze trochę potrwa zanim wszystko zacznie na nim poprawnie działać.
Aha. Wiecie, wolałem spytać bo niby się trochę znam na kompach ale upewnić się nigdy nie zaszkodzi Teraz mam Vistę i się na razie nie skarżę (na razie śmiga), jedyny problem w tym, że niektóre starsze gry nie działają chociażby taki Re-volt. :?
Co do Windowsa Seven - jak mi wiadomo na razie to faktycznie system w wersji beta, RC a finalnej jeszcze nie ma (może się mylę, jak tak to mnie poprawcie)
Czyli się nie pomyliłem. A teraz mam pytanie co do Visty, bo na razie jednak chyba przy niej zostanę. A mianowicie teraz mam Vistę czysta, bez SP. I zastanawiam się czy warto aktualizować do SP1, SP2(bo chyba już jest bo widziałem na forum tutaj). Czy warto tracić te godziny na ściąganie tych SP???
Modem mam ale nie 56Kb/s 1,3mb na łączu Netii. Tylko tak zażartowałem. Mogę spróbować SP1 tak chyba będzie najlepiej. A z Sevenem nie będę robił dziadostwa bo już tak zrobiłem jak miałem XP i zainstalowałem na innej partycji Vistę i się wszystko (hyh) stegowało, więc wolę nie ryzykować.