Wybór szafki rack

Witam!
Potrzebuję kupić szafkę rack w której znajdzie się Cisco EPC3212, MikroTik RB750GR3, NETGEAR GS108. Jaką szafkę byście polecali?

PS. Wiem że urządzenia nie są przystosowane pod rack dlatego szafka będzie miała półki.

Pozdrawiam!

Dosyć solidne są szafki firmy Signal. Do najtańszych może nie należą, ale są wykonane na odpowiednio wysokim poziomie. Posiadam dwie. Blacha gruba, nic się nie gnie. Jestem zadowolony. Pytanie tylko po co Ci szafka rack, skoro wszystkie wymienione przez Ciebie urządzenia nie mają możliwości zamontowania w szafie 19 cali? No chyba, że chcesz wstawić półki.

Kolega Luc3k ma rację - w twoim przypadku polecam szafę ubraniową :flushed:

Linkbasic, Lanberg (prawie identyczny jak Linbasic, inny sposób mocowania na ścianie.

Lanberg jest o tyle fajny, że w cenie Linkbasic masz zamki do drzwi w zestawie. Przy duzych szafach stojacych w zestawie są wentylatory i listwa zasilajaca.

Szczerze, z własnego doświadczenia z wieloma klientami, lepsze urządzenia na półkach w szafce, niż leżące na podłodze pod biurkiem pani Krysi. Ani to wygodne schylać się pod biurko, ani to miłe kogoś od biurka odganiac.

czy ja wiem… :innocent:

Jakościowo która lepsza? Linkbasic czy Lanberg?

Obie są równie dobre, wyglądają nawet identycznie. Linkbasic lubię za fajny montaż na listwię, a Lanberg za dodatki.

Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.