Wybór tabletu

Witam! Nie wiem czy pisze w dobrym miejscu na forum, najwyżej mnie poprawcie :wink:

Szukam tabletu. Tablet miałby być w najnowszym systemie android, albo windows 8, tak byłby najwygodniej i chyba najlepiej.

Druga rzecz, potrzebuje modułu 3G, głównie będe przeglądał internet będąc poza domem, więc jest niezbędny. Do tego, przydało by się GPS. A tutaj rodzi się pytanie, czy jest konieczny wbudowany odbiornik GPS? Bo z tym rosną koszta sprzętu…

Tablet będzie głównie używany do chodzenia po internecie, poza domem, szybkiego naszkicowania drobnego projektu, no i czasem w trasie przydałby się GPS.

To teraz chyba najważniejsza sprawa, przedział cenowy. Jak najtaniej, ale żeby sprzęt był na poziomie, nie psuł się, chodził wmiare płynnie itp. Nie jestem znawcą w tym temacie, a raczej jestem całkowicie zielony, co do tabletów. Myślałem o cenie ok. 1000 zł.

Jakieś propozycje? ^^

10 czy 7 cali? Z 7 to Nexus 7 - bezkonkurencyjny, a wiem że miała wejść wersja z 3G. 10 cali w tej cenie będzie już gorzej - TF300TG ale to będzie dużo nad budzet.