Wybór telefonu do 1200zł. LG G Flex, Nexus 5 a może coś na BlackBerry?

Witam

Muszę wymienić swoją wysłużoną słuchawkę i może ktoś pomoże mi dokonać wyboru.

Planuję przeznaczyć na zakup około 1200zł brutto. Jestem przyzwyczajony do Androida i iOS’a więc początkowo przeglądałem oferty z takim systemem operacyjnym, jednak na japko obecnie nie mam funduszy. Telefony z Windowsem nie interesują mnie wcale. Pozostaje jeszcze BlackBerry, ale nigdy nie miałem z nimi kontaktu i obawiam się czy będzie tak funkcjonalny jak wcześniej wymienione (np. dostępność aplikacji).

Obecnie zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Nexus 5 i LG G Flex.

Może ktoś zaproponuje jakąś ciekawą alternatywę, lub z doświadczenia opisze jak się sprawdzają te telefony.

O LG G3 nie myślałeś http://www.ceneo.pl/30555727#mh=G8D4synB10002lgUBNO3mp_PIJYqNTldMmhsyEkyhOQpTqyDRsSV7FcFyWqQPoLM3DKqlHd6T9_EeGM46FXdlKgSFN5w4A1vaeX2TIMh_pDjqaHmdalCCkHbzSLXhAIuV9SLuE2IoUGlHAtj_uuH_-LPag6BWVyWzJv5Mq14EtZ9yesnQdAgwJj28jwX_UlJo5kaQ2 ?

Można go dostać za lekko ponad 1200 zł, mam kontakt z tą słuchawką,  szwagier sobie bardzo go chwali, dobry aparat, przyzwoity czas pracy na baterii, świetny ekran.

Samsung S5 Neo :). Wybrałem jako wybór dla Ciebie za to, że jest odświeżoną wersją S5, która jest dalej wspierana. Ma odświeżoną nakładkę Samsunga oraz jest wydajny

Ten LG G3 to naprawdę ciekawa propozycja. Lepszy od Neksusa, a Flex jedynie ma mocniejszą baterię i lepszy wygląd.

Czy jest jakiś praktyk BlackBerry i opowie coś o tym OS? Bardzo jestem ciekaw tej niszy i chciałbym spróbować coś porównywalnego do ww. tylko mam obawy bo nigdy nie korzystałem.