Witam, mam zamiar kupić nowy zasilacz :
Czy uciągnie on mój procesor : Ryzen 5 1400 i kartę graficzną STRIX GTX 980 Ti?
Witam, mam zamiar kupić nowy zasilacz :
Czy uciągnie on mój procesor : Ryzen 5 1400 i kartę graficzną STRIX GTX 980 Ti?
Spokojnie, Twój zestaw zabierze mu nie więcej niż 400W, także zasilacz będzie działał w ulubionym zakresie mocy.
Pomyśl tylko nad inną wersją tego zasilacza M2, zamiast L2. Tam są odpinane kable, a 20 zł różnicy.
Polecam kupić Seasonica… lepszej jakości dysk i ma certyfikat 80+ z gwarancją na 5 lat twój powyższy na 3
te 30zł nie zrobi ci aż takiej różnicy a jakość i gwarancja znacznie lepsza
marka sama w sobie
Ja osobiście wolał bym dopłacić i kupić jakaś 650W i mieć ten wat w zapasie bo jak włożysz pewnego dnia mocniejszy procek czy coś to może już zasilacz nie wystarczyć.
I nie ma sensu kupować znowy kolejnych podezpołów przy kolejnej modernizacji bo to są podwójne koszta…
Najlepszym wyjściem było by zakupić 650W klasy GOLD wtedy takiego seasonica dostaniesz z gwarancją na 10 lat !!
Dodam jeszcze że kilka miesięcy temu za tą samą cenę można było mieć model 650W 80Plus Platinum.
Za gold nie wiem czy się opłaca przepłacać.
Za pewne tak tylko to pewnie dlatego że do sklepu weszła najnowsza seria GOLD a tamta platinium stara z przed zalegała z 1-2 lata na magazynie… z zaniżoną gwarancją z 12na 10 lat jak nowy gold(choć nie koniecznie) A jakości gold przy platinium tak nie odczuje.
Choć przyznaje że sam mam Platinium, ale w platkę raczej lepiej pchać się przy zasilaczu 850w + inaczej jest to przerost formy nad treścią…
I wziąć pod uwagę wartość kompa bo jak komp warty z 2- 2,5k to raczej zasilacz za 20% wartości to słaby pomysł.
Koronawirus. Na początku stycznia dałem za niego 379 PLN.
Dobra, czyli finalnie, na spokojnie kupywać ten zasilacz, czy jakiś inny / bardziej opłacalny?
Wg mnie wersja M2 i na coś lepszego szkoda przepłacać.
Dobra, dziękuję wszystkim za odpowiedzi <3 Finalnie kupię sobie tak jak panicagaming mówi:
https://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-m2-bronze-600-w-spc166-977144/?gclid=CjwKCAjw4pT1BRBUEiwAm5QuR0ItCjQM0GvabCaIhGzsNVn_dqE8RgRuC9JG5-uV7nuKnxoQDSuR_hoCaC4QAvD_BwE
No wiadomo że w takiej cenie to ku** mistrzostwo pogodzić jakość z wydajnością problem będzie ze wszystkim z osobna
Ale dopłacić 30zł do tych 200 żeby dostać gwarancje z 2-3 lat na 5 w lepszej firmie raczej już nie jest przesadą.