Wycena karty graficznej (Palit Geforce FX5500 AGP8X 256MB)

Witam,

Chciałbym sprzedać starą kartę graficzną (Palit Geforce FX5500 AGP8X 256MB). Nie mam zielonego pojęcia czy jest sprawna, ale załużmy, że jest. Dobre kilkanaście lat temu zakupiłem ją za 180 zł. Za jaką cenę powinna się dobrze sprzedać tak, aby znalazł się kupiec? Czy kwota 40 zł będzie odpowiednia wraz z oryginalnym pudełkiem, instrukcją instalacji, płytę CD ze sterownikami oraz nowym kabelkiem S-VHS?

Dzięki i pozdrawiam!

Zapytaj w ekoporcie o cenę 200 gr złomu :wink: ta “karta” jest około 100 razy słabsza tego co w netbookach instalują, czy z Youtube da radę nie wiem. Dodatkowo to złąćze AGP, czyli archaiczne… MOŻE jakieś miłośnik retro elektroniki się skusi, ale wydajnościowo nikt. Loteria, czy ktoś kupi, ze wskazaniem na stratę prowizji na Allegro No i sterowniki na 99% będą się krzaczyny pod Windowsem 10, to zupełnie inna epoka…

Mocna nie była jako tako, ale ledwo ledwo dawała radę z mini grami typu FIFA 07 czy CS 1.6. Na YouTube miałem ścinki za czasów Windows’a XP co uniemożliwiało normalne oglądanie filmu :smiley: Nie mam pojęcia czy to przez nią czy przez inny podzespół.

Raczej karta, gdyby to przynajmniej było PCIE, to byś zostawił lub dał komuś jako “rezerwową, jak grafika padnie”, Możesz wystawić od złotówki jak masz darmowe ogłoszenia, ale 2 piwa/ czekolady to maks :wink: Za wystawianie, promowanie etc, to bym nawet nie dopłacał już do tego dealu.

Ok, dzięki za poradę :wink:

Jaka strata prowizji? Co masz na myśli?
Wystawienie kosztuje 0 zł, nawet jak ta karta będzie wisieć na Allegro przez rok.

Kupić ją może osoba, której padnie identyczna karta i nie będzie chciała kombinować z inną, ze sterownikami itd., ewentualnie kupi ktoś z odbiorem osobistym, bo przesyłka pewnie przewyższa wartość karty samej karty.

Złom.

Ostatni raz na Allegro wystawiałem z 5 lub 10 lat temu, nie znam zasad.
Zakładając, że jego karta jest faktycznie 100% sprawna i że takie komputery na agp jeszcze działają, pcie weszło bodaj 15 lat temu, i wsumie już płyty mają pcie, starsze komputery, to chyba jednordzeniowe pentium lub inne celeronyze 128 ram nie wejda na allegro nawet tego kupć :wink: ….

Wartość taka jaką mają koszty wysłania.