Wycena komputera

Witam, wiele lat tu nie zaglądałem (na szczęście nie było to potrzebne). Sporo się zmieniło, mam nadzieję że temat dobrze umiejscowiłem. Do rzeczy:
Proszę o wycenę komputera (a raczej większości komponentów). Przy czym zaznaczam że w całym
PC niektóre części są nowe lub nie wymagają oceny więc ich nie wymieniam. Komputer kupiony początkiem 2011 roku jednak używany był zaledwie 4 lata - czyli do 2014r. Obecnie uruchomiony ponownie z nowym dyskiem SSD na system (+ z resztą komponentów których cenę znam) na monitorze (24cale / 1920 x 1080)

Proszę o wycenę tych podzspołów:

Płyta główna: Asus M4A785TD-V EVO/U3S6/
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/
Chłodzenie procesora (cooler) : Zalman CNPS10X Performa/
Karta graficzna: Sapphire Radeon HD5850 Vapor-X 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DPI
Pamięć RAM: Geil Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9
Zasilacz: Bequiet! Strainght Power e7 700W
Obudowa: Thermaltake Element T

Zalicz pewnie ze 200 zł, obudowa może za 100. Zależy od stanu wizualnego, czy na gwarancji itp. Jednak w komplecie raczej z resztą tyle nie będzie.

Max 200-250 zł, „komputer” w zasadzie jest prądożerną maszyną do pisania. Pomijając już jego wiek i awaryjność, to nawet karta graficzna może się ścigać z… tymi zintegrowanymi w procesorach. 250 czy 300W za mniej niż wydajność Ryzena 3200G z 65W? Kiepski deal.

Nie wliczaj sobie „ceny, którą znasz do zestawu”, jeżeli monitor i dysk przyzwoity i na gwarancji, to osobno sprzedawaj. W komplecie ciężko będzie to sprzedać. :slight_smile:

1 polubienie

SSD niestety nawet jak nowy to na sata i w porówaniu do dzisiejszych to wolny :confused: więc dużo wart nie będzie (+ systemowy więc pewnie mały).

Karta graficzna to tykająca bomba, może paść w każdej chwili
Zasilacz jeżeli ma już 10 lat to też jego wiek jest bliski końcowi
Procesor na swój czas był dobry ale tera… trudno będzie ci go sprzedać możesz spróbować za około 50zł?
Pamięci Ram za małe aby ktoś takie kupował teraz ale może z 50zł dostaniesz

Chłodzenie może z 60zł-80zł jest warte + obudowa 50-100zł

~210 zł, pod warunkiem, że znajdziesz kupującego