Ten zasilacz jest w ogóle wystarczający do zasilenia tego komputera? Chyba tylko bez dużych obciążeń. Mój 15-letni składak ma 350w PowerFox a podzespoły o wiele słabsze poza grafiką i minimalne do w miarę normalnej pracy na XP.
No wszystko zależy od właśnie jakości zasilacza, HP montowało w swoich komputerach zasilacze z produkcji LITEON specjalnie dla HP. Ma on dwie linie zasilania 12V. Nie ma innych napięć, wszystko jest zbijane na płycie. A taki zasilacz o którym wspominasz to zapewne ma duży zapas mocy na linii 5V ,która aktualnie w komputerach nie potrzebuje tyle mocy, co w/w linia 12V. Myślę, że pomogłem
Z tego co pamiętam to nie 5, ale też 12V, przynajmniej po napisie wewnątrz. Też pomyślałem, że jest z zapasem mocy, bo czytając tutaj trochę tematów ze składaniem komputera nie spotykam zasilaczy o niższej mocy niż 450/500W w opisywanych specyfikacjach
Chłopaczki na forum, jak zawsze, bzdury pełną parą. Jak nie kupujesz czegoś z reflinka na X-KOM, to wszystko jest do bani
Komputery HP z serii EliteDesk to bardzo dobre komputery, na bardzo wytrzymałych podzespołach. Wystarczy porównać ilość komputerów HP z danej generacji, a ilość składaków. Większość pseudo-gamingowych składaków na allegro, które nierzadko mają nawet dwa lata gwarancji, zbudowanych jest na podzespołach z takich enterpriseów. Dlaczego? A no dlatego, że sprzedawca nie martwi się o to, że coś zdechnie nagle i będzie musiał ponosić koszty naprawy usterki.
Zasilacz 240W produkowany dla HP zniesie więcej, niż 450W guano od SilentiumPC
Ponadto, nie rozumiem skąd polemika nad tym, czy zasilacz zbudowany dla danego modelu komputera, przetestowany przez producenta, da radę go w ogóle uciągnąć.
Chłopaczki, szarpaczki - specjalisty od wszystkiego