Wycena mojego komputera

Niedługo będę kupował nowego kompa, będzie on wykorzystywany szczególnie do gier komputerowych, do tej pory mam 600zł i chce sprzedać mojego starego PC, chciałbym wiedzieć ile jest wart moja konfiguracja.

Oto specyfikacja:

Procesor: Intel Pentium 4 HT 3,00GHZ Socket 478

Karta Graficzna: ATI Radeon HD2600XT Powercolor 512MB AGPx8

Pamięć Ram: Kingston K DDR SDRAM 1,5GB 2x512MB 2x256MB

Płyta główna: MSI 865PE Neo2-Ps AGP

Zasilacz: Feel III ATX 350 350W

Dysk: STA380011A 74GB, mam jeszcze na zbyciu podobny dysk tyle że 80GB

Jeżeli możecie to podliczcie mi do tego kartę graficzną GeForce FX5500 Nvidia VGA 128MB, interesuję mnie cena bez tej karty i z nią oraz bez tego dysku 80GB i z nim.

Obudowę mam zamiar sobie zostawić, mogę wam jedynie powiedzieć że jest wyjątkowa, wygląda z przodu jak mercedes, ma tak jakby wlot(otwieranie usb), światła(diodki), znaczek(włącznik i reset).

Jestem ciekaw ile kosztuję to wszystko, z góry thx za odpowiedz :slight_smile:

Wątpię, czy nawet z tą kartą pójdzie za ponad 450 zł. Jeśli kupujesz komputer do gier, to lepiej wybierz konsolę. Komputer stale się ulepsza, a konsola długo będzie żyć.

Ale ja mam zamiar kupić komputer i ulepszać go stopniowo, mam nadzieję że 400zł za niego wezmę bez tej karty i dysku, zadzwoniłem do mojeog wujka który zna się bardzo na tym i wyliczy mi na jutro ile jest warty :slight_smile:

Intel Pentium 4 HT 3.00GHZ/1MB/800 + AC Freezer 4! 79zł

AGP ATI 2600XT RADEON HD2600XT 512MB 128BIT DDR2 300zł

MSI 865PE Neo2-P Sata 3.4 GHz 110zł

Zasilacz ATX Modecom Feel II ok.50zł

Dysk: STA380011A 74GB, mam jeszcze na zbyciu podobny dysk tyle że 80GB (oba dyski sa po 80GB) za 2x50zł

GeForce FX5500 Nvidia VGA 128MB ok, 60zł max

Hmmm, to nie jest tak źle, tyle że nie podałeś mi ceny ramu :slight_smile: Jak myślicie lepiej sprzedać na części czy wszystko razem ?

Ja próbowałem sprzedać swojego kompa za 400 zł, gość powiedział 300 bo coś tam coś tam… więc się wkurzyłem i sprzedałem w częściach i wyciągnąłem 600 zł więc wydaje mi się, że lepiej na części :slight_smile:

Hmmmm, można i na części, zobaczę jaką cenę poda mój wujek :slight_smile:

Nie podałeś co jaka pamięć ile ddr ile sdram

Niestety twój wujek jeśli nie kupi to cen jako takich raczej nie ustala. Sprzedaż na części powinno wyjść więcej kasy.

Jeśli chcesz PC do gier to musisz mieć minimum te 2000zł na taki skromniutki :slight_smile:

Przecież podałem jaki jest ram :slight_smile: Pamięć Ram: Kingston K DDR SDRAM 1,5GB 2x512MB 2x256MB

A co do komputera, wujek jest taki że mi kompa za 1000zł złoży do gier na dobrych częściach, niektóre będą taniej po znajomości, często jest tak że ma w domu mu zbędne, byście zobaczyli ile ma kostek ram :smiley: U mojego wujka zawsze jest spoko, mam pewność że złoży za tysiaka dobry komputer do gier w miarę możliwości :slight_smile: Raz specjalnie zepsuł sobie GF 9600GT i zamienili mu na GF GTX275 gdzie jak on zamieniał to była najmocniejsza na rynku karta graficzna, Pentiuma 4 HT dostałem dzięki niemu, wymienił mi Celerona D2,8GHz na właśnie Pentiumka za darmo :slight_smile:

Dodane 03.01.2011 (Pn) 21:03

Edit.

Mój wujek wycenił komputer na 300-400zł :slight_smile: