Wycentrowanie strony w HTML


(Aro King) #1

(Monczkin) #2

Iron222 , nazwij temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Długie logi proszę umieszczać na zewnętrznym serwerze. Przeczytaj ten temat viewtopic.php?f=16&t=394978


(Sitemaster) #3

A co to takiego

float left:70px;

?

Pozycjonujesz absolutnie, to czego się dziwisz?

Zrezygnuj lepiej z pozycjonowania absolutnego i przejdź na float+margin+padding


(Aro King) #4

nic nie dało:( to float left


(Grzesie K) #5
margin-left:70px;

(Jacek705) #6

(Aro King) #7

strona jest wycentrowana ale problem jest z obrazem tła i z wyświetlaniem w internet explorer

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-05/263a178a/ie.jpg.html


(Jacek705) #8

zainstaluj IE7 lub 8 a powinno być dobrze. IE 6 to przeżytek i często źle wyświetla strony napisane poprawnie.

Albo spróbuj jeszcze wstylach dopisać

img {border:0;}

(Aro King) #9

Strona po wgraniu na Allegro wygląda tak

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-05/d170e355/ale.jpg.html


(Airborn) #10

Iron222 , byłeś proszony o poprawienie tytułu tematu na konkretny, dokładniej mówiący o problemie. Następnego przypomnienia nie będzie.


(Jacek705) #11

U mnie wszystko wyświetla się poprawnie.

A szczerze mówiąc nie wiem po co pociąłeś ten szablon na tyle kawałków - wg mnie wystarczyłyby 4 div'y


(Aro King) #12

U mnie też już się wsyzstko dobrze wyświetla zaktualizowałem internet explorer 6 do internet explorer8 w operze i mozilli dobrze a na Allegro źle mimo iz nie mam nic na czerwono podkreślonego. Dlaczego?


(Jacek705) #13

u mnie wygląda to tak:

nie wiem co namieszałeś że jest źle :wink:

Na potrzeby allegro zmodyfikowałem tylko nagłówek - nie może być znacznika , usunąłem style dla body a dla div'a tytul dałem margin: 0 auto;

I jest poprawnie i na środku, przynajmniej w podglądzie :wink: