Wyciąganie flasha z kodu HTML


(Jarek21 1992) #1

Witam,

Czy istnieje jakaś funkcja lub klasa, która umożliwia wyciągnięcie z kodu HTML danej strony, kody odpowiedzialnego za wyświetlanie flasha.

Mam tu na myśli




Może ktoś mógłby taką funkcję napisać.





Pozdrawiam



(Marek Ciarkowski) #2

ctrl+u widok źródla strony lub

http://www.adobe.com/devnet/dreamweaver/articles/flash_satay.html


(Jarek21 1992) #3

tak ja sobie umiem sam znaleźć

ale chcę, aby w php mi to automatycznie szukało

np wpisuję sobie w formularzu link do danej strony a po wykonaniu się tego skryptu zwraca mi wszystkie kody flasha jakie były na stronie.


(Airborn) #4

preg_match_all(), wystarczy zbudować odpowiedni wzorzec (pattern) w manualu php jest sporo o składni takiego wzorca


(Jarek21 1992) #5

właśnie o ten wzorzec mi chodzi, nie moge pojąć tego regexp dlatego proszę was o pomoc i kawałek kodu z gotowym wzorem


(Airborn) #6

to powiedz chociaż, jaki fragment kodu chcesz wyciąć odkąd dokąd


(Jarek21 1992) #7

od




wszystko co tam może być możliwe





i param value i itp





// Połączono posty.





dokładnie to to







[/code]


(Airborn) #8
%%[/code]

najprostszy przykład, w tablicy pod indeksem 0 powinno być wszystko wraz z


(Jarek21 1992) #9

no niestety to nic nie zwracja

mój skrypt wygląda następująco:

<?

$link = $_GET['link'];

$p = file_get_contents($link);

preg_match('%%', $p, $daj);

print_r($daj);

?>

[/code]

Link do tego to:

http://studio.wp.pl/mid,62987,title,Faj ... wideo.html


(Airborn) #10

pytanie, czy file_get_content() prawidłowo wczytuje zawartość strony, sprawdziłeś?


(Jarek21 1992) #11

tak, prawidłowo


(Marek Ciarkowski) #12

Trzeba było od razu konkretnie napisać.

btw. że tak się spytam co niby potem z tym kodem chcesz zrobić ? wstawiać na swoją stronę odnośniki ? bo trochę nie widzę sensu takiego zastosowania no chyba ze z jednej konkretnej strony. Generalnie prawie każdy osadza flash-a w inny sposób więc może wyszukuj same nazwy z rozszerzeniem ".swf"


(Jarek21 1992) #13

Pozwól, że to zostanie moją tajemnicą co chcę z tym zrobić.

To jak ktoś mi pomoże?


(Airborn) #14

no ta, bo nie szukasz od


(Jarek21 1992) #15

Dzięki wielkie, kod działa!

Jeżeli jednak byś nie miał nic przeciwko, to mógłbyś rozbudować. Nie nalegam oczywiście. Już dośc mi pomogliście, ale jeśli jednak,...


(Airborn) #16

Sam go rozbuduj, masz już podany tak duży fragment, że dodanie kolejnych fragmentów nie powinno być zbyt problematyczne nawet jeżeli to dopiero początek przygody z wyrażeniami regularnymi. Wybacz, pomagamy, naprowadzamy na rozwiązania, ale nie odwalamy gotowców :wink:


(Jarek21 1992) #17

Ok, wszystko rozumiem.

Jeszcze raz wielkie dzięki :slight_smile: