Wycofanie oferty na Allegro

Witam.

Sprawa ma się tak:moja mama i ja mamy konta na Allegro. Niedawno zalicytowałem(z jej konta) pewien produkt. Ona nie zgodziła się na jego kupno z jej konta, więc założyłęm swoje. Jednak mama ciągle się nie zgadza. Z obu kont wysłałem prośbę o wycofanie oferty.

Teraz pytanie:

Co się stanie, jeśli kupujący się nie zgodzi na odstąpienie? Czy da się to jakoś załatwić bez negatywa

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

Jeśli administracja allegro dowie się o udostępnieniu konta innej osobie to może je zablokować. Mama będzie Ci bardzo “wdzięczna” ':wink:

Licytacja czy "Kup teraz?

Jeśli licytacja i jeśli nie jesteś jedynym licytującym to nie powinno być problemu, przy “Kup teraz” sprzedający może (ale nie musi) robić problemów.

Czy na aukcji jest wystawiona 1 szt. czy więcej?

1 szt. aukcja

link:http://allegro.pl/amiga-500-z-pudelkiem-zasilaczem-i-myszka-1mb-i1660312503.html

planowałem zrobić z niej konsolę, lecz mama się nie zgadza:/

Licytacja - poproś o usunięcie oferty - sprzedający nie powinien sprawiać problemów (chyba, że Twoja oferta wygrywa i sprzedającemu ona odpowiada)

Widzę, że kwoty obecnie są małe i pewnie oferty wyższe jeszcze się pojawią a Twoja automatycznie przegra (chyba, że zaszalałeś z jej wysokością)

PS. Jaką “konsolę”? A500 do zbyt wielu rzeczy się nie nadaje, jeśli już to A600 a najlepiej A1200.

Do końca aukcji jeszcze 5 dni, więc masz szansę, że ktoś Cię przelicytuje…

a jak nie, to sprzedający się wkurzy…

Maxim128 , kliknięcie w “kup teraz” lub “licytuj” jest wiążące, sprzedający może na twoją prośbę odwołać twoją ofertę ale jest to tylko jego dobra wola i nie ma takiego obowiązku.

W końcu to sprzedawca płaci za każde wystawienie aukcji i prowizję dla allegro od sprzedaży a jak chce uzyskać zwrot prowizji to kupujący który się wycofał dostanie warna od allegro (jak pamiętam 3 warny = blokada).

Polecam ci lekturę regulaminu Allegro.

a jak nie, to coś z nią zrobię;)

Dodane 11.06.2011 (So) 20:48

mi jak się coś podoba i mam kasę to licytuję, dlatego w domu mam 23 telefony :smiley:

Cedar, miałeś Amigę?

Szanowny Maxim128, allegro to portal dla poważnych, myślących ludzi, wszelkie decyzje muszą być rozsądne i przemyślane. Zapamiętaj to na przyszłość, zastanów się 10 razy, zanim coś zalicytujesz, w wątpliwych sprawach powinieneś przed licytacją skontaktować się ze sprzedającym. Podjąłeś pochopną decyzję i do tego nie ze swojego konta, więc teraz musisz liczyć się z konsekwencjami. Ja również mam dwa konta na allegro, oba czyste. Przyznam, że nie lubię robić interesów z Juniorami, jednak odwoływałem nie raz oferty na prośbę kupującego. Nie zdarzyło mi się, żebym tego nie zrobił. Spróbuj więc skontaktować się ze sprzedawcą i zwyczajnie poproś go kulturalnie o odwołanie twojej oferty. Normalny człowiek nie powinien robić z tym żadnych problemów. Każdy może się pomylić. Jednak jeśli sprzedający nie zgodzi się na odwołanie oferty, a twoja wygra, to pozostanie ci kupno towaru. W innym wypadku pozostaje negatyw i sąd, zawarłeś przecież prawną umowę kupna - sprzedaży

Sądować się raczej nikt o taką kwotę nie będzie ale negatywa lub warna od Allegro w razie wykręcenia się z kupna można się spodziewać.

Maxim128 , jeśli interesują cię takie rzeczy to mam w domu zalegające pudło dyskietek 5,25 z grami i programami na C64, chciałem je wystawić na Allegro ale nie chciałem tracić kasy na wielokrotne wystawianie a nie jest to zbyt chodliwy produkt…

scripter1:mnei interesują, lecz dla mojej mamy każdy komputer który ma powyżej 10 lat to złom :frowning:

jej zdaniem, skoro mam laptopa to po co mi inny :frowning:

Twoja mama jest super, bezwzględnie się z nią zgadzam. To ty, przyszły mężczyzna, powinieneś tak myśleć, a nie kobieta :slight_smile: No a jeśli chodzi o stacjonarny i laptop, to mama ma połowiczną rację. Stacjonarny i laptop mają inne przeznaczenie, i w domu, jeśli kogoś stać, najlepiej mieć oba.

już przelicytowane, ale dzięki za pomoc:D