Ponoć Vista po SP2 chodzi szybko i nie muli. Jaki system lepiej postawić Windows Vista Basic SP2 czy Windows XP Home SP3 ? Sprzęt AMD Sempron 140 @ AMD Athlon X2 440 + 3GB DDR3 1333 + 9800GT ? Głównie na kompie gram ( CS, Urban Terror, Quake 3, Quake Live, Enemy Territory, Unreal Tournament 3) lub projektuję CAD/CAM.
Chodzi o Vistę z zintegrowanym SP… Dograny może mulić. Póki wychodzą aktualizacje do XP, to możesz brać…
Dokładnie tak jest.
A kto Ci te bzdury naopowiadał ?
Ja wybrałbym Windowsa Vistę SP2. Dzięki SP2 Vista została poprawiona i zoptymalizowana. Uważam, że jest nawet lepsza od Windowsa 7, która co prawda jest poprawioną Vistą ale np. producenci sterowników do sprzętu wciąż nie mają dopracowanych sterowników do tego systemu, o czym przekonałem się osobiście. Natomiast Windows XP SP3 jest już starym systemem, dobrym, jarym ale starym systemem.
Zdecydowanie Vista SP2.
Mam Viste i doinstalowany SP2
Chodzi jak burza - polecam
Ponadto na Viście masz większą wydajność w grach, niż na XP SP3 (średnio 10 klatek więcej), to samo dotyczy się porównania Windows 7 vs XP, gdzie 7 wypada identycznie jak Vista, dlatego myślę, że Vista będzie dla Ciebie najlepszym wyborem
Zwłaszcza, że wiele funkcji z Windows 7 udostępnionych za darmo przez Microsoft takżę Visty - do takich zalicza się m.in. najnowszy DirectX 11, który zapewni Ci jeszcze lepsze osiągi w grach…
Natomiast na XP możesz korzystać co najwyżej z DirectX 9, a tylko nieoficjalnie z 10…
Poza tym dzięki temu, że Vista Service Pack 2 to tak naprawdę Windows Seven z nowym interfejsem graficznym i paroma bajerami masz możliwość korzystania ze wszystkich dodatków do nowego systemu - jakim jest m.in. najlepsza wersja Internet Explorera 9 czy najnowszy pakiet Windows Live Essentials - w który wchodzi kilka bardzo przydatnych programów…
Na XP już niestety tego nie ma…