Cześć!
Proszę o radę w wyborze laptopa.
Mój budżet to 3000 zł. Zalezy mi przede wszystkim na grze (chodzi mi konkretnie o Simsy 3 i 4, aby wszystko płynnie działało na możliwie najwyższych parametrach detali simów, miasta, itd; mój obecny laptop ma 4GB RAM, procesor amd phenom ii p960 quad core 1.8 ghz, kartę graficzną amd radeon hd 6470m i to jest dramat, o ile Sims 4 działa jeszcze okej, tak Sims 3 no szkoda słów, gra wczytuje i zapisuje się po 20-30 minut, przycina rozgrywkę lub w ogóle wywala do pulpitu, mimo że oficjalnie niby spełnia wymagania).
Obok simsów dobrze jakby płynnie działał do korzystania na uczelni (zoom, pakiet office) i domowego użytku (przeglądanie neta, oglądanie filmów, prosta obróbka zdjęć).
Nie znam się na tym, ale wyczytałam że najważniejszy jest procesor i pamięć RAM i tym się kierując znalazłam coś takiego:
HP
Któraś z tych opcji będzie pasować do tego na co będę korzystać z laptopa (przede wszystkim ta gra), czy to jakieś złomy? Który z tych dwóch lapków lepszy? A może w ogóle coś innego w podobnej cenie (do 3000 zł)?
Proszę o rady, pozdrawiam!